BMK insiteinloggen
 • Agenda item

  BMK Thema-discussie: ‘Wanneer is de kinderopvang veilig?’ (31 oktober)

  De BMK organiseert op dinsdag 31 oktober haar tweede Themadiscussie in Utrecht. Noteer deze datum vast in je agenda!
  31/10 van 16.00 – 19.30 uur.

   

  Thema
  Centraal in deze dialoog met als titel ’Wanneer is de kinderopvang veilig?’ staan kindermishandeling en (seksueel) misbruik in de kinderopvang. We willen deze discussie breed voeren met deelnemers van binnen en buiten de branche om zoveel mogelijk expertise en invalshoeken in de discussie mee te nemen. We verwachten inspirerende vak-experts en wetenschappers. Daarnaast nodigen we vertegenwoordigers uit de sportwereld, zorg en welzijn uit want zij delen met de kinderopvang het werken met kwetsbare groepen. Ook de rol van de media wordt belicht en bespreken we met een expert.

   

  Doel
  We vinden het belangrijk deze discussie te voeren om openheid over dit onderwerp te realiseren. Daarnaast willen we zicht krijgen op mogelijke verbeteringen en oplossingen vanuit de branche en een platform bieden om kennis en inzichten te delen. Na afloop van de discussie geven we leden en andere deelnemers concrete handvaten mee die toegepast kunnen worden in de dagelijkse praktijk.

  Spreker, genodigden en interactie
  Net als bij de succesvolle themadiscussie van afgelopen april, staat interactie ook in deze dialoog centraal. Een spreker en een aantal interessante genodigden, waaronder Richard Korver (advocaat), zullen de discussie van interessante invalshoeken voorzien en hun kennis en ervaring over dit onderwerp delen. Maar een echte dialoog staat of valt met de bijdrage, mening en visie van de aanwezigen!

   

  Programma
  Het programma start om 16.00 uur en eindigt om 19.30 uur met een eenvoudige maaltijd.
  De exacte locatie in Utrecht volgt (bij inschrijving)
  Het programma wordt afgesloten met een lichte maaltijd/broodje.
  Deelname is kosteloos.

   

  Inschrijven
  Je kunt je nu al opgeven, mail naar: info@maatschappelijkekinderopvang.nl
  Toegang is gratis.
  Binnenkort volgt meer informatie over spreker en ronde-tafel-gasten.

  Impressie
  Voor een impressie van onze eerste thema-discussie op 18 april (‘Leren in het onderwijs en/of kinderopvang?’):