BMK insiteinloggen
 • Nieuwsbericht

  16 februari 2018

  Informatie-bijeenkomst: ‘Signaleren grensoverschrijdend gedrag’ met Aafke Scharloo en Movisie:19 of 26 maart, of 15 mei!

  Helaas: seksueel grensoverschrijdend gedrag door medewerkers komt voor. Dit was een van de pijnlijke conclusies van Themadiscussie over dit onderwerp die we in oktober organiseerden. Reden te meer om continu te werken aan het voorkomen van grensoverschrijdend gedrag door bijvoorbeeld bewustzijn te creëren op de werkvloer, bij management en bestuur. Ook het herkennen van signalen en elkaar durven aanspreken werkt preventief. 

   

  I Informatie-bijeenkomsten 
  BMK heeft daarom in samenwerking met Movisie een compacte en ervaringsgerichte training voor teams ontwikkeld die we tijdens drie bijeenkomsten dit voorjaar introduceren bij onze leden. Tijdens deze bijeenkomsten, waar ook niet-leden van harte welkom zijn, zal Aafke Scharloo een inspirerende én confronterende toelichting geven op het fenomeen misbruik en mishandeling. Aansluitend vertelt Movisie meer over de inhoud van de training en worden éen of twee oefeningen gedaan die in de training terugkomen. En tenslotte besteden we aandacht aan het belang van een ‘veilige organisatiecultuur’ en geven we praktische tips en adviezen hoe je het bewustzijn rond grensoverschrijdend gedrag kunt integreren in je beleid zodat het onderwerp op de agenda blijft staan. Iedere dag weer.

   

  Doelgroep: bestuurders, managers en stafmedewerkers

   

  Data bijeenkomsten
  De bijeenkomsten over de training ‘Signaleren en bespreekbaar maken van grensoverschrijdend gedrag’ bieden we breed aan, want we vinden het belangrijk dat zoveel mogelijk organisaties profiteren van deze preventieve training. Leden krijgen voorrang bij de inschrijving. Als er ruimte over is kunnen ook niet-leden zich inschrijven:

  • maandag 19 maart (14.00 – 17.00 uur)
  • maandag 26 maart (10.00 – 13.00 uur)
  • dinsdag 15 mei (10.00 – 13.00 uur)

   

  Inschrijven: deelname is gratis. Mail info@bmko.nl met naam, organisatie, functie, telefoonnummer en aantal deelnemers.

   

  Locatie: Utrecht, details volgen.

   

  II Workshop organisatiecultuur voor management en bestuurders
  Een ‘veilige organisatiecultuur’ is een voorwaarde voor medewerkers om seksueel grensoverschrijdend gedrag door collega’s te durven aankaarten. Daarom organiseren we later dit jaar workshops voor management en bestuurders waarin het onderwerp organisatiecultuur en de impact daarvan op medewerkers, aan bod komt. Want werken aan veiligheid vereist een open cultuur waarin het thema bespreekbaar is, waarin medewerkers elkaar feedback geven en signalen – hoe klein ook – met elkaar bespreken. Het management speelt een heel belangrijke rol hierin; zij moeten deze open cultuur vóór leven. Zodra er meer bekend is over deze ‘organisatiecultuur workshops’ informeren we jullie hierover via onze website.

   

  Klik hier voor een link naar het korte filmpje ‘Aafke Scharloo over mishandeling en misbruik’ (2 min.)