Studiekiezers en studenten staan centraal in een nieuwe online jongerencampagne. Met korte video’s, verhalen, hapklare informatie en tools wil Kinderopvang werkt! (de samenwerking van BMK  met de sociale partners in de kinderopvang) derde- en vierdejaarsstudenten met een sociale hbo-opleiding enthousiast maken voor de leukste bijbaan die er is. Ook richt de campagne zich met eigentijdse middelen op studiekiezers. Zo wil de sector bijdragen aan voldoende instroom in de toekomst.

Leukste bijbaan

Het gaat om studenten die een hbo-opleiding volgen, waarbij de opvoeding en ontwikkeling van kinderen een onderdeel is. Na twee jaar opleiding mogen ze met 50 procent van de studiepunten in de bso aan de slag en met 75 procent van de studiepunten in kinderopvang. Op www.bijbaaninkinderopvang.nl lezen ze direct de voordelen van de bijbaan met de leukste mini-mensen. Via de Diplomacheck kan eenvoudig worden gecheckt of ze met hun opleiding in aanmerking komen. Ook is er een speciale pagina om vacatures voor bijbanen te bekijken.

Biedt jouw organisatie ook bijbanen in kinderopvang aan?

Laat het aan Kinderopvang Werkt! weten via kinderopvangdankzijjou@fcb.nl. Dan plaatsen zij een link in hun overzicht van bijbanen. Via de online campagne  leiden ze studenten naar het vacatureoverzicht van de bijbanen in kinderopvang.

Zie voor meer informatie het nieuwsbericht op Kinderopvang Werkt! (link)

Deel dit nieuwsbericht