Themabijeenkomst over het bereik van voorschoolse educatie

Hoe staat het met het bereik van de voorschoolse educatie (VE)? Missen we kinderen bij de indicering? En weten ouders de VE-voorzieningen te vinden als hun kind daarvoor in aanmerking komt? En als het kind een plaats heeft, wordt die plaats dan ook goed benut?

Op 20 april organiseert het Ondersteuningstraject voor VE-aanbieders (BMK, BK en Sociaal Werk Nederland) een online themabijeenkomst over het bereik van VE.

Programma

Tijdens de bijeenkomst ligt de focus op non-bereik (het kind is niet in beeld of er volgt geen plaatsing na indicering) en op no show (de VE-plaats wordt niet volledig benut).

Danielle Heesbeen vertelt over de rol van de Inspectie van het Onderwijs binnen de VE en licht de resultaten van hun Jaarrapportage LEA /VVE toe. Ze zoomt daarbij in op de gevonden resultaten over het bereik van VE. Wat is hierin het landelijk beeld?

Daarna is er ruim tijd voor een inkijkje in wat andere organisaties doen om een zo groot mogelijk bereik te hebben. Van collega’s in de kinderopvang en gemeente krijg je tips en handvatten.

Tijdens de bijeenkomst kun je via de chat vragen stellen.

Voor wie

De themabijeenkomst is bedoeld voor pedagogische staf en management van VE-aanbieders.

Noteer vast in je agenda!

De online bijeenkomst vindt plaats op donderdag 20 april van 13.00 tot 14.30 uur. Aan deelname zijn geen kosten verbonden. Op korte termijn volgt meer informatie over het programma en de wijze waarop je je kunt aanmelden.

Deel dit nieuwsbericht