Agenda2018-09-13T15:11:31+00:00

Agenda & nieuwsbrieven BMK

Op deze pagina vind je de activiteiten en evenementen van BMK en andere interessante bijeenkomsten. Verder vind je de links naar onze wekelijke updates voor leden en de maandelijkse nieuwsbrieven voor iedereen.

Word lid van BMK

Agenda Branchevereniging Maatschappelijke Kinderopvang

Hoe denken ouders van nu over de kinderopvang? En welke lessen zijn hieruit te trekken voor beleidsmakers, kinderopvanginstellingen en andere belangstellenden binnen de kinderopvang?
Wil je hierbij zijn? Schrijf je in door een email te sturen naar: secretariaat@scp.nl.
De toegang is gratis, maar het aantal plaatsen is beperkt.

Wanneer: vrijdag 21 september 2018
Tijdstip: 10.00 uur tot 15.00 uur
Locatie: Van der Valk Hotels, Winthontlaan 4-6 in Utrecht

Tijd om door te pakken in de samenwerking tussen onderwijs en kinderopvang, stelde de Taskforce Samenwerking Onderwijs en Kinderopvang in maart 2017. De praktijk pakt door.
Bestuurders en medewerkers uit onderwijs, kinderopvang, jeugdhulp en gemeenten gaan onverstoorbaar door op dit pad van samenwerking, overtuigd als zij zijn dat dat het beste is voor kinderen, daarin onder meer gesteund door de Sociaal Economische Raad (SER). Het kabinet komt voor de zomer met een reactie op het advies van de Taskforce. Zal die reactie de praktijk verder helpen? Wat kan de praktijk zelf doen? En wat kunnen we van elkaar leren?

Tijdens deze zesde Landelijke IKC-dag staat de vraag centraal: ‘Hoe halen we het beste uit ieder kind?’ Keynote speaker Luk Dewulf brengt een inspirerend en motiverend verhaal over hoe talenten en resultaten hand in hand gaan. Lees meer op zijn website.

Bent u bezig met de ontwikkeling van een kindcentrum, wilt u zich met lokale partners inzetten voor een doorgaande ontwikkellijn voor kinderen? Dan mag u deze bijeenkomst niet missen!

Voor wie: Bestuurders, leidinggevenden en coördinatoren, professionals en stafmedewerkers uit de kinderopvang, peuterspeelzaalwerk, jeugdhulp, welzijn, onderwijs en gemeenten.

Organisator: Branchevereniging Maatschappelijke Kinderopvang, EtuConsult, PO-Raad, Sociaal Werk Nederland, BK en de VNG

Aanmelden kan via de website van EtuConsult.

Sharon Gesthuizen zal op 2 oktober aan het Vlietkinderen Debat als debater deelnemen. Zij zal debatteren over de stelling: ‘De toegevoegde waarde van maatschappelijke kinderopvang’. ,,We zijn bijzonder blij met haar komst”, zegt mede-organisator Yvonne Bood namens Vlietkinderen. ,,Dit geldt ook voor de andere debaters die we binnenkort bekendmaken. Er gaat in ieder geval een bijzonder fraai debat ontstaan”.

Ter gelegenheid van de ‘Week van de Opvoeding’ organiseert Vlietkinderen – in samenwerking met Bakker Communicatie – op dinsdagmiddag 2 oktober, het eerste Vlietkinderen Debat voor- en met stakeholders. Aan de hand van diverse stellingen zullen specialisten debatteren over de uitdagingen binnen de kinderopvangbranche. Wat is er nodig om ook in de toekomst het welzijn van alle kinderen te garanderen?

Het debat vindt plaats in hotel-restaurant ‘Central Park by Ron Blaauw’ aan het Oosteinde in Voorburg.

Ben je geïnteresseerd? Neem contact op met Bakker Communicatie via info@bartbakker.eu
Of meld je telefonisch aan via 06 50 61 71 22

Meer informatie.

Wanneer: dinsdag 30 oktober 2018
Tijdstip: 16.00 uur tot 19.00 uur
Locatie: Van der Valk Hotels, Winthontlaan 4-6 in Utrecht

Vierde BMK themadiscussie (16.00 – 19.30 uur). Onderwerp van de discussie:

‘Parttime kwaliteitsverbetering door parttime werken?’
De relatie tussen deeltijdcultuur en kinderopvang in Nederland.

Nergens in Europa werken jonge vrouwen zo weinig uren als in Nederland. En nergens anders zijn de verschillen in werkzame uren tussen vrouwen en mannen zo groot (29 uur tegenover 37 uur per week). Deeltijdwerken is de norm in Nederland. We besteden de zorg voor onze kinderen niet graag uit, in elk geval niet meer dan 2 of 3 dagen per week[1]. Dit heeft consequenties voor kinderopvang en voor veel andere gebieden.

Vragen die aangekaart worden tijdens de discussie

  • Hoe verhouden parttime werken en de kwaliteit van onze kinderopvang zich tot elkaar?
  • Is de kwaliteit van onze opvang gevolg of oorzaak van de deeltijdcultuur?
  • Waarom springt Nederland eruit als het gaat om deeltijdwerken in vergelijking met de rest van Europa?
  • Hoe ver strekken de gevolgen van de deeltijdnorm?
  • Wat is het effect van de deeltijdcultuur op de wijze waarop wij onze kinderopvang georganiseerd hebben? En welke invloed heeft de inrichting van kinderopvang en basisonderwijs, op de deeltijdcultuur? Houden deeltijdcultuur en wijze van inrichting van kinderopvang en primair onderwijs, elkaar in stand?
  • Zouden we het anders willen en hoe dan?

Tijdens de themadiscussie is er alle ruimte om kennis en inzichten te delen. We hopen zodoende ideeën, inspiratie en concrete handvatten op te doen en door te geven.Sprekers, genodigden en interactie

Net als bij onze eerdere themadiscussies, staat interactie in deze dialoog centraal. Sprekers en ‘genodigden op de eerste rij’  zullen de dialoog van interessante invalshoeken voorzien en hun kennis en ervaring over dit onderwerp delen. Maar een echte dialoog staat of valt met de bijdrage, mening en visie van de aanwezigen!

Inschrijven

Je kan je nu al opgeven, mail naar: info@bmko.nl

Toegang is gratis.

Locatie: Utrecht (details volgen bij inschrijving)

[1] Bron SCP, Werken aan de start Jonge vrouwen en mannen op de arbeidsmarkt, januari 2018

Wanneer: donderdag 29 november 2018
Tijdstip: 16.00 uur tot 19.00 uur
Locatie: Van der Valk Hotels, Winthontlaan 4-6 in Utrecht

Op 29 november organiseren we de laatste ALV van 2018.
De agenda is nog niet bekend, zoals u gewend bent ontvang u twee weken voor de vergadering de agenda en de vergaderstukken.
Aanmelden kan al wel door te mailen naar info@bmko.nl

Nieuwsbrieven Branchevereniging Maatschappelijke Kinderopvang

Voor meer informatie

 info@bmko.nl

 085 021 8500

Altijd informatief en inspirerend, zeker ook om te sparren met gelijkgestemden in de kinderopvang.

Bekijk meer nieuwsberichten over de agenda