Agenda2019-03-13T11:57:51+00:00

Agenda & nieuwsbrieven BMK

Op deze pagina vind je de activiteiten en evenementen van BMK en andere interessante bijeenkomsten. Verder vind je de links naar onze wekelijke updates voor leden en de maandelijkse nieuwsbrieven voor iedereen.

Word lid van BMK

Agenda Branchevereniging Maatschappelijke Kinderopvang

Wanneer: 12 maart 2019

Tijdstip: 2 sessies:
1) ochtendsessie: 10.00 – 12.30 uur.
2) middagsessie:  13.30 – 16.00 uur.

Locatie: Utrecht

In 2019 starten we met zgn. ‘inspiratiesessies’ waar we met leden praten over actuele onderwerpen en onze visie op kinderopvang delen.

Titel eerste sessie: ‘Maatschappelijke kinderopvang, hoe leg je dat uit aan ouders?’

‘Maatschappelijke kinderopvang’ leeft niet onder ouders. Hoogste tijd daarom dat we onze maatschappelijke toegevoegde waarde laten zien! Hoe doe je dat? Dat laten we je zien tijdens deze sessie! Je gaat naar huis met praktische checklists en een gedegen plan van aanpak.

Doelgroep: communicatiemanagers en -medewerkers (alleen toegankelijk voor leden).

Er is nog ruimte voor deelnemers in de ochtendsessie van 10.00 – 12.30 uur. Meedoen? Mail je gegevens naar info@bmko.nl

Wanneer: 26 maart 2019

Tijdstip: 13.00 – 16.00 uur

Locatie: Utrecht

Op 26 maart organiseren we een informatiebijeenkomst voor Human Resource/Personeel&Organisatie managers en medewerkers over het personeelstekort in de branche. Op het programma staan Charlotte Koopman van De Koning Vergouwen Advocaten, Hélène Arons van het FCB en we sluiten de middag af met een boeiend betoog van Daisy Kuipers over kinderopvang, de inzet van social media en de verbinding met marketing.

We starten de middag met Charlotte Koopman van De Koning Vergouwen Advocaten. Zij zal ingaan op oproepcontracten, flexpoolen en valkuilen  (loondoorbetaling bij ziekte e.d.), de ketenregeling en tips&tricks, mix-max contracten en komende wetswijzigingen.

Het FCB zal vervolgens mogelijkheden laten zien rond gelijkstellingsverzoeken en zal ingaan op best practises uit het arbeidsmarktonderzoek. Deze zomer is het Platform Kinderopvang gestart bij het FCB. De BMK heeft zitting in dit Platform Kinderopvang samen met de BK, FNV en CNV. Op dit ogenblik richten we ons binnen dit platform op een onderzoek naar de krapte op de arbeidsmarkt van kinderopvang en wordt een imago-onderzoek uitgevoerd naar het vak van pedagogisch medewerker. Onderdeel van dit onderzoek is het verzamelen en delen van best practises rond de aanpak van de arbeidsmarktkrapte.

We sluiten de middag af met een boeiende spreker die in zal gaan op recruitment. Binnenkort volgt meer informatie hierover.

Locatie: Utrecht (specifieke details volgen bij inschrijving)

De bijeenkomst is vol, het is niet meer mogelijk je aan te melden.

Programma

12.45-13.00: inloop

13.00-14.00: Charlotte Koopman(De Koning Vergouwen Advocaten)

14.00-14.45: FCB

14.45 – 15.00: korte pauze

15.00- 15.55: Daisy Kuipers

15.55-16.00: afsluiting

Deze informatiebijeenkomst is alleen toegankelijk voor BMK-leden.

Meer informatie over de invulling volgt z.s.m. Inschrijven kan al, mail je gegevens naar info@bmko.nl

Wanneer: woensdag 10 april 2019
Tijdstip: 13.00 uur tot 16.00 uur
Locatie: volgt (in Utrecht)

Op 10 april organiseren we een extra ALV over de BMK inzet voor de komende cao-onderhandelingen.
De exacte agenda is nog niet bekend, zoals je gewend bent ontvang je twee weken voor de vergadering de agenda en de vergaderstukken.
Aanmelden kan al wel door te mailen naar info@bmko.nl

Wanneer: 23 mei 2019

Tijdstip: 13.00 – 16.00 uur

Locatie: Utrecht

In 2019 starten we met z.g. inspiratiesessies waar we met leden praten over actuele onderwerpen en onze visie op kinderopvang. We doen dat aan de hand van overkoepelende thema’s en per functiegroep. Tijdens deze tweede sessie gaat het over ‘beleid’. Tijdens de bijeenkomst delen we verhalen, voorbeelden en spreken we met (bijzondere) gasten over deze onderwerpen. Vanzelfsprekend zijn de bijeenkomsten alleen voor leden. Deze tweede bijeenkomst is gericht op  beleidsadviseurs en/of juristen van harte welkom.

Meer informatie over de invulling volgt z.s.m. Inschrijven kan al, mail je gegevens naar info@bmko.nl

Wanneer: 8 mei 2019

Tijdstip: 13.30 – 17.00 uur (inlooplunch vanaf 12.30 uur)

Locatie: Nieuwspoort, Den Haag

Het Haags Congres Bureau organiseert, i.s.m. de BMK, ook dit jaar weer de checklist kinderopvang, ditmaal op 8 mei 2019. In 10 kwartier weer helemaal op de hoogte van actuele ontwikkelingen op het gebied van kwaliteit en kinderopvang. Het volledig programma volgt z.s.m. via de website van het HCB.

Let op: Oud deelnemers Haags Congres Bureau en leden BMK betalen €295,- ex. BTW per deelnemer (i.p.v. € 345,-). Komt u met meer dan 1 persoon van dezelfde organisatie dan ontvangt iedere deelnemer bovendien 20 euro (extra) korting.

Wanneer: 24 mei 2019

Tijdstip: 13.30 – 17.00 uur (inlooplunch vanaf 12.30 uur)

Locatie: Koninklijk Instituut Van Ingenieurs, Den Haag

Het Haags Congres Bureau organiseert, i.s.m. de BMK, ook dit jaar weer een aantal seminars, o.a. op 24 mei 2019. Zij kijken daarin met kinderopvang, onderwijs en kindcentra terug op de AVG, één jaar na de ingangsdata. Het volledig programma lees je op de website van het HCB.

Let op: Oud deelnemers Haags Congres Bureau en leden BMK betalen €295,- ex. BTW per deelnemer (i.p.v. € 345,-). Komt u met meer dan 1 persoon van dezelfde organisatie dan ontvangt iedere deelnemer bovendien 20 euro (extra) korting.

Wanneer: 5 juni 2019

Tijdstip: 16.00 – 19.30 uur

Locatie: Den Haag

BMK en PO-Raad: organiseren samen de 5e themadiscussie over de samenwerking tussen kinderopvang en onderwijs. Je kan je nu al opgeven, mail naar: info@bmko.nl

‘Gezamenlijke uitdagingen & innovatieve oplossingen’

Welke problemen en uitdagingen uit de praktijk van kinderopvang en onderwijs kunnen we oplossen door samenwerking? Sharon Gesthuizen (voorzitter BMK) en Rinda den Besten (voorzitter PO-Raad) nodigen je van harte uit mee te discussiëren!

Inhoud van de discussie
Op 5 juni gaan we met elkaar en de politiek in gesprek om innovatieve oplossingsrichtingen te schetsen voor gezamenlijke uitdagingen waar kinderopvang en primair onderwijs tegenaan lopen. Beide branches hebben behoefte aan vernieuwende concepten om onderwijs en kinderopvang vorm te geven. We moeten nadenken over het personeelstekort dat beide branches kennen. En hoe maken we het beroep van de pedagogisch medewerker en dat van de leerkracht aantrekkelijk? Kindontwikkeling, de verbinding met de zorg en het voorkomen van tweedeling staan hierbij centraal.

Programma
We starten de middag met een inspirerende spreker die de dialoog van interessante invalshoeken zal voorzien. Vervolgens voeren we een ronde-tafelgesprek met politici en bestuurders. Er is alle ruimte om kennis en inzichten te delen.

Wij vragen de politiek hier aandacht aan te besteden en nodigen Kamerleden uit aan te schuiven aan onze ronde-tafel!

Deelnemers
We nodigen bestuurders en beleidsmakers uit kinderopvang, primair onderwijs en zorg uit. Ook landelijke en lokale politici worden van harte uitgenodigd mee te discussiëren. Daarnaast benaderen we wetenschappers, kennisinstituten, onderzoeksbureaus en branchepartijen. We hopen zodoende ideeën, inspiratie en concrete handvatten op te doen en door te geven. Net als bij onze eerdere themadiscussies staat interactie met alle deelnemers aan de dialoog centraal!

Inschrijven
Je kan je nu al opgeven, mail naar: info@bmko.nl
Toegang is gratis.
Locatie: Den Haag (exacte locatie volgt bij inschrijving)

Het definitieve programma volgt in maart.

Wanneer: donderdag 27 juni 2019
Tijdstip: 16.00 uur tot 19.00 uur
Locatie: volgt in Utrecht

Op 27 juni organiseren we de eerste ALV van 2019.
De agenda is nog niet bekend, zoals u gewend bent ontvang u twee weken voor de vergadering de agenda en de vergaderstukken.
Aanmelden kan al wel door te mailen naar info@bmko.nl

Wanneer: 9 oktober 2019

Tijdstip: 16.00 – 19.00 uur

Locatie: Utrecht

De kinderopvang is een complexe sector, waarin veel speelt en waarin jonge kinderen centraal staan. Hierdoor is de kinderopvang veel in het nieuws. Soms is er sprake van een eenzijdige belichting. Dat vinden we jammer; liever zouden we structurele en genuanceerde aandacht voor de kinderopvang zien. Daarom gaan we zelf zaken organiseren. Op 9 oktober 2019 organiseren we, in Utrecht, een themadiscussie die hierop inspeelt. Voor de zomer volgt meer informatie over de invulling van de discussie.

Wanneer: 7 november 2019

Tijdstip: 13.00 – 16.00 uur

Locatie: Utrecht

In 2019 starten we met z.g. inspiratiesessies waar we met leden praten over actuele onderwerpen en onze visie op kinderopvang. We doen dat aan de hand van overkoepelende thema’s en per functiegroep. Tijdens de eerste sessie gaat over communicatie, de tweede heeft een meer beleidsmatige insteek en de derde een juridische. Tijdens de bijeenkomst delen we verhalen, voorbeelden en spreken we met (bijzondere) gasten over deze onderwerpen. Vanzelfsprekend zijn de bijeenkomsten alleen voor leden en zijn communicatiemedewerkers, beleidsadviseurs en/of juristen van harte welkom.

Meer informatie over de invulling volgt z.s.m. Inschrijven kan al, mail je gegevens naar info@bmko.nl

Wanneer: donderdag 28 november 2019
Tijdstip: 16.00 uur tot 19.00 uur
Locatie: volgt in Utrecht

Op 28 november organiseren we de laatste ALV van 2019.
De agenda is nog niet bekend, zoals u gewend bent ontvang u twee weken voor de vergadering de agenda en de vergaderstukken.
Aanmelden kan al wel door te mailen naar info@bmko.nl

Nieuwsbrieven Branchevereniging Maatschappelijke Kinderopvang

Voor meer informatie

 info@bmko.nl

 085 021 8500

Altijd informatief en inspirerend, zeker ook om te sparren met gelijkgestemden in de kinderopvang.

Bekijk meer nieuwsberichten over de agenda