Werken bij BMK

Branchevereniging Maatschappelijke Kinderopvang

De Branchevereniging Maatschappelijke Kinderopvang (BMK) maakt zich hard voor het realiseren kwaliteit in opvang. Niet prijs, niet winst, niet kwantiteit. Wij zijn de branchevereniging voor kinderopvangorganisaties met een gezonde bedrijfsvoering waarbij de winst ten goede komt aan opvang voor alle kinderen. We noemen dit maatschappelijke kinderopvang en we verenigen ondernemers die dit maatschappelijke geluid willen laten horen en de bijbehorende doelen willen realiseren. Lees meer over wie we zijn en wat we doen.

Word lid van BMK

Senior beleidsmedewerker (32-36 uur)
De Branchevereniging Maatschappelijke Kinderopvang wil altijd van je horen als je denkt iets te kunnen bijdragen. We zijn op dit moment op zoek naar een nieuwe collega in de functie van senior beleidsmedewerker. Denk jij dat het profiel je past als een jas? Neem dan zeker contact met ons op zoals vermeld in de vacature tekst.  

De Branchevereniging Maatschappelijke Kinderopvang (BMK) is een jonge maar sterke organisatie. Opgericht in april 2016 vanuit een gedeelde visie op kinderopvang, bestaat de BMK uit kinderopvangorganisaties die kinderopvang zien als een maatschappelijke opdracht, waarin het welzijn en de ontwikkeling van kinderen centraal staan. De BMK wil dat kinderopvang een basisvoorziening wordt voor alle kinderen van nul tot en met twaalf jaar. Er is veel, en toenemend, draagvlak voor de ideeën van de BMK. De vereniging groeit en we worden door veel partijen uitgenodigd als gesprekspartner. Vanwege de groei van onze vereniging zijn we op naar een nieuwe collega.

Jouw speelveld

 • Je bent een professionele en strategische gesprekspartner en weet verbinding te leggen tussen maatschappelijke ontwikkelingen, de politieke context en de kinderopvangbranche. Zo kun je BMK op zijn best extern vertegenwoordigen. Je bent je daarbij bewust van de impact op kinderen, ouders, de branche, alsmede de invloed op de bedrijfsvoering van elk aangesloten lid.
 • Je levert een belangrijke bijdrage aan het verder uitbouwen van en het realiseren van de visie van de BMK en weet dit goed mondeling en schriftelijk te verwoorden.
 • Je levert eveneens een belangrijke bijdrage aan de standpunten die de BMK op actuele dossiers in zal nemen.
 • Je verzamelt informatie die van belang is voor leden en draagt zorg voor een juiste, volledige en snelle informatiestroom naar de leden.
 • Je rapporteert aan de voorzitter en adviseert het bestuur m.b.t. inhoudelijke vraagstukken.

Jouw achtergrond

 • Academisch werk- en denkniveau met management ervaring.
 • Kennis van en ervaring met inhoudelijke vraagstukken in de kinderopvang is een pre.
 • Uitstekende, aantoonbare mondelinge en schriftelijke uitdrukkingsvaardigheid.
 • Zelfstandige, slagvaardige, kritisch opbouwende, creatieve en verbindende persoonlijkheid.
 • Een proactieve werkhouding.
 • Maatschappelijke betrokkenheid en enthousiasme.

Arbeidsvoorwaarden en informatie
Meer informatie over de BMK kun je lezen op deze website & onze andere pagina’s ‘De Toekomst van de Kinderopvang‘ en ‘Gratis Kinderopvang
De BMK is gevestigd in Utrecht. Je rapporteert aan de voorzitter. Inschaling in de cao kinderopvang schaal 11, afhankelijk van kennis en ervaring.

Hoe je moet reageren lees je in het profiel.

Voor meer informatie:

Bezoekadres (alleen op afspraak)
Orteliuslaan 11
3528 BA Utrecht

We ontvangen onze post bij voorkeur digitaal
E: info@bmko.nl
T: 085 – 0218500