Werken bij BMK

Branchevereniging Maatschappelijke Kinderopvang

De Branchevereniging Maatschappelijke Kinderopvang (BMK) maakt zich hard voor het realiseren kwaliteit in opvang. Niet prijs, niet winst, niet kwantiteit. Wij zijn de branchevereniging voor kinderopvangorganisaties met een gezonde bedrijfsvoering waarbij de winst ten goede komt aan opvang voor alle kinderen. We noemen dit maatschappelijke kinderopvang en we verenigen ondernemers die dit maatschappelijke geluid willen laten horen en de bijbehorende doelen willen realiseren. Lees meer over wie we zijn en wat we doen.

Vacatures

Beleidsadviseur HRM en arbeidsmarktontwikkeling
Download de vacaturetekst

Wil jij een waardevolle bijdrage leveren aan de ontwikkelingen in de kinderopvang en de professionals die daarin werkzaam zijn? Heb je de ambitie om kinderopvangorganisaties te adviseren op het gebied van HRM en arbeidsmarktontwikkelingen? Solliciteer dan naar deze veelzijdige baan bij de Branchevereniging Maatschappelijke Kinderopvang (BMK)! Vanwege de groei van onze vereniging zijn wij op zoek naar uitbreiding van ons stafbureau. Wij zoeken een ervaren:  Beleidsadviseur HRM en arbeidsmarktontwikkeling (28 – 36 uur per week)

Als beleidsadviseur:

 • Ben jij een professionele gesprekspartner voor de overheid en stakeholders en weet je verbinding te leggen tussen maatschappelijke ontwikkelingen, de politieke context en de kinderopvangbranche. Je bent je daarbij bewust van de impact op de branche, ouders en kinderen, alsmede op de bedrijfsvoering van de aangesloten kinderopvangorganisaties.
 • Volg, analyseer en signaleer jij trends en verzamel je informatie die van belang is voor leden van onze vereniging en draag je zorg voor een juiste, volledige en snelle informatiestroom naar hen.
 • Werk je samen met een gedreven team professionals aan concrete resultaten en adviseer je het bestuur en de vereniging met betrekking tot inhoudelijke vraagstukken.
 • Heb je kennis en ervaring op het brede beleidsterrein van HRM, weet je veel van Cao’s en ontwikkelingen op de arbeidsmarkt.
 • Deel jij jouw kennis met het bestuur en de leden van onze vereniging door het organiseren van bijeenkomsten, ledensessies, expertmeetings over HRM, Cao, arbeidsvoorwaarden en arbeidsmarktontwikkelingen.
 • Beantwoord jij HRM-gerelateerde vragen van leden en deel je informatie op het gebied van arbeidsmarkt, Cao en arbeidsrecht met leden.
 • Adviseer je over de ‘Cao van de Toekomst’ en ben je lid van onze Cao-delegatie aan de onderhandelingstafel met Cao partners.

Wie zijn wij?
De Branchevereniging Maatschappelijke Kinderopvang is een ambitieuze vereniging die in 2016 is opgericht vanuit een gedeelde visie op kinderopvang. Aangesloten kinderopvangorganisaties zien kinderopvang als een maatschappelijke opdracht, waarin het welzijn en de ontwikkeling van kinderen centraal staat.

De BMK wil dat kinderopvang een basisvoorziening wordt voor alle kinderen van nul tot en met twaalf jaar. BMK opereert in een complexe omgeving waarbij continu gezocht wordt naar gezamenlijke afstemming van belangen. Door de dialoog te voeren over de fundamenten van het kinderopvangstelsel, over kwaliteit, samenwerking tussen kinderopvang, primair onderwijs, welzijn en zorg, en over goed werkgeverschap, heeft de vereniging de afgelopen jaren een gerespecteerde positie weten te verwerven. Het aantal aangesloten kinderopvangorganisaties groeit.

Wat bieden wij?

 • Een aanstelling voor 28 of 32 of 36 uur per week. De startdatum is zo snel mogelijk. We starten met een jaarcontract.
 • Het bruto maandsalaris valt, conform de Cao Kinderopvang, in schaal 10-11 en ligt tussen de € 3.743,- en € 5.708,- (bij een aanstelling van 36 uur/week).
 • De overige arbeidsvoorwaarden zijn conform de Cao Kinderopvang, zoals een goede pensioenregeling, 210 verlofuren per jaar (bij een aanstelling van 36 uur/week), een eindejaarsuitkering en reiskostenregeling.
 • Een fijn en modern kantoor om te werken met enthousiaste en betrokken collega’s in Utrecht (met voldoende parkeergelegenheid en de stadsbus stopt voor de deur).

Er is een mogelijkheid om een gedeeltelijk thuis te werken met bijbehorende ICT-middelen.

Wat vragen wij?

 • Je hebt een studie op het gebied van HRM of personeelswetenschappen of arbeidsrecht (op tenminste HBO-niveau) afgerond en je hebt een HBO/academisch werk- en denkniveau.
 • Je hebt actuele kennis en ervaring op het gebied van HRM, Cao, arbeidsrecht en arbeidsmarktontwikkelingen.
 • Je hebt kennis van en werkervaring in de kinderopvangbranche (HRM, wet- en regelgeving en actuele maatschappelijke ontwikkelingen).
 • Je bent analytisch, je kunt strategisch denken en je werkt graag systematisch en nauwkeurig.
 • Je beschikt over goede adviesvaardigheden, overtuigingskracht en visie.
 • Je kunt je mondeling en schriftelijk goed uitdrukken en je vindt het leuk om in bijeenkomsten relevante onderwerpen te presenteren.
 • Je hebt een dienstverlenende instelling en je kunt goed samenwerken als teamlid van een klein en gedreven stafbureau met diverse professionals.

Wil je meer weten?
Als je meer inhoudelijke informatie wenst of als je vragen over de sollicitatieprocedure hebt, kun je tot 13 mei contact opnemen met onze leidinggevende van het stafbureau, Harriëtte Koning via koning@bmko.nl of 06-55848156.

Graag ontvangen wij jouw motivatiebrief met CV uiterlijk 13 mei per mail via koning@bmko.nl

Word lid van BMK

Voor meer informatie:

Bezoekadres (alleen op afspraak)
Orteliuslaan 11
3528 BA Utrecht

We ontvangen onze post bij voorkeur digitaal
E: info@bmko.nl
T: 085 – 0218500