FCB – arbeidsmarktfonds kinderopvang2018-06-20T21:09:45+00:00

FCB

Het Fonds Collectieve Belangen (FCB) is het arbeidsmarktfonds voor de kinderopvang en stimuleert en ondersteunt werkgevers en werknemers bij de ontwikkeling van het werk in de branches Sociaal Werk, Jeugdzorg en Kinderopvang.

Het FCB heeft veel te bieden als het gaat om arbeidsomstandigheden en arbeidsmarktbeleid. Denk aan gezond en veilig werken (werkdruk, risicomonitor), cijfers en onderzoek over de arbeidsmarkt in de kinderopvang, informatie over scholing, loopbaan en het samenwerken met het beroepsonderwijs.

Alle nieuws en documenten over FCB vind je op deze pagina.

Relevante informatie over arbeidsomstandigheden en arbeidsmarktbeleid

Het FCB biedt als arbeidsmarktfonds actuele informatie over de branche kinderopvang. De BMK heeft goed werkgeverschap hoog op de agenda staan. Het FCB faciliteert de branche en onze leden met informatie over arbeidsomstandigheden en arbeidsmarktbeleid. Het gebruik van deze informatie stimuleren wij want dit komt de kwaliteit van onze dienstverlening ten goede.

Ook kunnen de arbeidsmarktcijfers van het FCB ondersteunend zijn bij het bepalen van het huidige en toekomstige personeelsbeleid en inzicht geven in de aantrekkingskracht van onze branche als werkgever.

Nieuws: onderaan de pagina

Thema’s BMK

Werkgeverszaken
Dienstverlening & bedrijfsvoering
Wet & regelgeving
Veiligheid & gezondheid
Onderzoeken & informatie
Word lid van BMK!

Documenten over het FCB

Hieronder vind je alle relevante informatie en documenten over het FCB.

AZW Brancherapportage kinderopvang

In deze Brancherapportage kinderopvang van het Onderzoeksprogramma Arbeidsmarkt Zorg en Welzijn, komen de 2016 beschikbaar gekomen gegevens over de arbeidsmarkt voor de kinderopvang aan de orde.

Bekijk en download | PDF | 637 KB | februari 2017

Factsheet arbeidsmarkt en verwachtingen WGE 2017

Een uitgave van FCB met de (te verwachte) vacatures, de omvang van het personeelsbestand en knelpunten van werkgevers in de kinderopvang.

Bekijk en download | PDF | 323 KB | 2017

Voor meer informatie

 info@bmko.nl

 085 021 8500

Het FCB is het arbeidsmarktfonds voor de branche kinderopvang.

Bekijk meer nieuwsberichten over werkgeverszaken