9e Landelijke IKC-dag ‘Civil society als krachtbron voor het kindcentrum’

De Afrikaanse uitdrukking ‘it takes a village to raise a child’ blijkt niet zomaar een volkswijsheid uit een andere samenleving, maar wordt sterk ondersteund door wetenschappelijke evidentie ook in onze eigen westerse samenlevingen. De vraag is hoe we dit gegeven vertalen in onze moderne pedagogische praktijken. Hoe geven we in deze tijd vorm aan de zgn. pedagogische civil society? Een belangrijk element daarvan is de actieve betrokkenheid van kinderen bij de vormgeving van hun sociale omgeving. Hoe bevorderen we, bijvoorbeeld binnen de IKC’s, de ‘agency’ (het handelingsvermogen) van kinderen die op zijn beurt weer een essentieel element van democratisch burgerschap vormt.

Kom naar de 9e Landelijke IKC-dag en laat je inspireren door de keynote speech van Prof. Dr. Micha de Winter!

Tijdens de IKC-dag is er ook volop tijd en ruimte voor ontmoeting en (informatie)uitwisseling:

Deelsessies
Aanwezigen maken een keuze uit één van de verschillende deelsessies waarin vernieuwende IKC’s, aansprekende voorbeelden en/of ervaren experts op interactieve wijze hun visie en ervaringen delen.

Masterclasses
Na de deelsessies zijn er de masterclasses, gegeven door experts in hun vakgebied, die een verfrissende blik werpen op het thema van de dag en op de samenwerking tussen kinderopvang en onderwijs. Soms betreden zij daarin een eigenzinnig pad, verkennen een niche of dragen kennis van buiten de branche aan. Van harte welkom bij één van deze masterclasses!

Lees hier meer over de sprekers en inhoud van de deelsessies en masterclasses

Praktische zaken
Landelijke IKC-dag; Van der Valk hotel Utrecht, Winthontlaan 4, 3526 KV Utrecht
Vrijdag 23 september, van 09:30 tot 16:00 uur
Kosten 150 euro

De Landelijke IKC-dag wordt ook dit jaar georganiseerd door de PO-Raad, Branchevereniging Maatschappelijke Kinderopvang, Brancheorganisatie Kinderopvang, EtuConsult, Jeugdzorg Nederland, Sociaal Werk Nederland en de VNG.

Meld je nu aan via onderstaande link. Samen kom je verder!
EtuConsult: Landelijke IKC-dag 2022

Deel dit nieuwsbericht