Het Ministerie van SZW wil Oekraïense ontheemden op een veilige manier aan het werk helpen. Ook in de kinderopvangsector liggen er kansen voor Oekraïense ontheemden. In het kader daarvan wordt op woensdag 7 september de bijeenkomst ‘Wat werkt voor Oekraïners’ georganiseerd om samenwerking te stimuleren en goede ideeën met elkaar te delen. De bijeenkomst heeft als doel om te inspireren, kennis met elkaar te delen en elkaar te ontmoeten. De deelsessies gaan specifiek in op de kansen en knelpunten per sector. Eén van de deelsessies gaat over de sector kinderopvang.

Omdat er ingezet gaat worden op het organiseren van VE voor Oekraïense kinderen, is het wellicht interessant als organisaties die VE aanbieden ook zouden kunnen aansluiten.

De plekken voor de bijeenkomst zijn beperkt.

Uitnodiging

Om samenwerking verder te stimuleren en goede ideeën met elkaar te delen organiseert het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid de bijeenkomst ‘Wat werkt voor Oekraïners’ op woensdag 7 september van 12.00 – 16:30 uur met afsluitend een netwerkborrel in De Remise te Den Haag.

Samen met ervaringsdeskundigen, overheden, werkgevers, uitzendbureaus en andere stakeholders gaan we in gesprek over de uitdagingen en mogelijkheden rondom werk voor Oekraïners. Is jouw organisatie al aan de slag gegaan met het bemiddelen van Oekraïense ontheemden naar werk, leven er vragen rondom goed werkgeverschap voor deze doelgroep of zou je graag Oekraïense ontheemden in dienst nemen en ben je benieuwd wat anderen al ondernemen op dit gebied, meld je dan aan voor deze bijeenkomst.

Programma
Tijdens de bijeenkomst wordt het podium gegeven aan initiatiefnemers die vertellen over hoe zij de uitdaging het hoofd hebben geboden. Ook werken we met elkaar aan betere samenwerking. Aan het einde van de dag ga je naar huis met handvatten en inzichten over de bemiddeling van Oekraïners naar werk, met waardevolle toevoegingen aan je netwerk en met concrete plannen over hoe je kunt samenwerken met andere deelnemers.

Het programma ziet er als volgt uit:

12.00 – 13.00 Inloop, registratie en lunch
13.00 – 13.15 Plenaire opening door dagvoorzitter Sjoerd Warmerdam
13.15 – 13.35 Ervaringsdeskundigen aan het woord
13.35 – 13.55 Wat gebeurt er al in gemeenten?
– vertegenwoordigers vanuit drie gemeenten aan het woord
13.55 – 14.30 Welk initiatief is er vanuit de private sector?
– vertegenwoordigers vanuit drie bedrijven aan het woord
14.30 – 15.00 Pauze en zaalwisseling
15.00 – 16.00 Deelsessies
16.00 – 16.30 Plenaire afsluiting o.l.v. Sjoerd Warmerdam met Karien van Gennip, minister van Sociale Zaken en Werkgelegenheid
16.30 – 17:30 Netwerkborrel

Aanmelden

Wil je je aanmelden voor de bijeenkomst? Dat kan via deze link.

Graag nodigen wij ook andere mogelijk geïnteresseerden uit voor deze bijeenkomst.
Mocht je hierbij denken aan een collega, één van je relaties of wellicht wil je zelf komen en graag een gast meenemen? Stuur dan deze uitnodiging door naar je introducee met het verzoek om zich ook te registreren via bovengenoemde link.

Vragen?

Heb je nog vragen over deze bijeenkomst? Neem dan contact op via: postbuswatwerktvooroekrainers@minszw.nl

Deel dit nieuwsbericht