Als twee werelden samenkomen, kunnen we kinderen meer mogelijkheden bieden om zich te ontwikkelen.

Onderwijs en kinderopvang werken steeds vaker samen. Deze samenwerking krijgt onder andere vorm binnen een kindcentrum. In de praktijk zien we dat kinderopvang en onderwijs elkaar kunnen versterken, maar ook dat het twee verschillende werelden zijn. Om deze werelden nog beter met elkaar te verbinden, organiseren de PO-Raad en de Branchevereniging Maatschappelijke Kinderopvang (BMK), in samenwerking met de Vereniging Netwerk Kindcentra (VNK) en EtuConsult, de komende periode twee bijeenkomsten.

De eerste bijeenkomst Zicht op onderwijs vindt plaats op vrijdag 15 december a.s. Hier bieden we onderwijs en kinderopvang de gelegenheid om bij elkaar in de keuken te kijken. Zo leren kinderopvang en onderwijs elkaar beter kennen en krijgen zij zicht op wat er speelt en waar kansen liggen voor samenwerking.

Programma
9.30 uur      Welkom
9.40 uur       Opening door de PO-Raad
9.50 uur       Inzicht in onderwijs, inleiding door Anko van Hoepen, bestuursvoorzitter SPO Utrecht

Anko van Hoepen geeft de deelnemers een inkijk in het onderwijs. Van de historie tot hedendaagse ontwikkelingen en dilemma’s, van cultuur tot wet- en regelgeving. Kom meer te weten over het onderwijs en hoe dit georganiseerd is, aangevuld met facts and figures.

11.00 uur      Pauze
11.15 uur      Keuze uit één van de onderstaande deelsessies
12.15 uur      Plenaire afronding
12.30 uur      Eenvoudige lunch
13.00 uur      Einde

Deelsessie 1: de eerste stappen richting samenwerken
Door Job van Velsen, Etuconsult
Bij het starten van een IKC komen er veel vragen op je pad. Hoe kom je tot de keuze van een partner? Welke samenwerkingsvormen zijn er eigenlijk? Hoe neem je ouders en teams mee en hoe ga je om met wetgeving en cao? In deze deelsessie belicht Job stap voor stap een planmatige route richting een IKC. Zo krijg je een rugzak vol praktische informatie over IKC-ontwikkeling. 

Deelsessie 2: het all-in-one model
Door Ad Vos, medeoprichter van de Vereniging Netwerk Kindcentra
Onderwijs en kinderopvang als één nieuwe organisatie. Hoe kom je tot dat model, waarom zou je dat willen en waar moet je op letten? In deze deelsessie neemt Ad Vos de deelnemers mee in tips, valkuilen en belangrijke vraagstukken. Deze deelsessie biedt je inzichten over de aanpak en route die leidt tot het samengaan van een schoolbestuur met een kinderopvangorganisatie.

Praktische informatie
Datum en tijd: vrijdag 15 december 2023 van 9.30 tot 13.00 uur
Locatie: PO-raad, Aidadreef 4 in Utrecht
Voor wie:  Leidinggevenden en bestuurders werkzaam in de kinderopvang, die werken in een IKC, of de ambitie hebben een IKC te starten en meer willen weten over het primair onderwijs.

Aanmelden kan via deze link

Deel dit nieuwsbericht