BMK debat met kamerleden: ‘Kinderopvang, een maatschappelijk verhaal’

Nog nooit leek de toekomstvisie van maatschappelijke kinderopvang zo dichtbij; geen dag gaat voorbij of de politiek roert zich als het over kinderopvang gaat. Op 1 maart organiseren we een debat met kamerleden over het verhaal en over de toekomst van maatschappelijke kinderopvang.  We nodigen je uit deel te nemen aan dit online debat dat geleid zal worden door Loes Ypma, onze voorzitter. Praat mee en licht toe hoe jouw kinderopvangorganisatie vorm geeft aan haar maatschappelijke opdracht.

Stel een vraag aan Kamerleden
Ga met Kamerleden in gesprek en stel je vraag. Kamerleden gaan graag de dialoog aan en dit online debat biedt deelnemers alle ruimte om kennis en inzichten te delen en op te halen rond kindvoorzieningen van de toekomst. We hopen op een middag met een breed scala aan visies op de kinderopvang van de toekomst!

Maak een ‘mini-vlog’!
Om een goed beeld te krijgen van hetgeen je wil aankaarten, vragen we je een mini-vlog te maken. Dit levert een mooi dynamisch beeld op tijdens het debat op 1 maart. Het moet immers allemaal online plaatsvinden en dan is het fijn als we ook onze leden een beetje ‘live op hun eigen locatie’ in beeld kunnen brengen.

We vragen je twee aparte mini-vlogs te maken: één als je een vraag wil stellen. En een aparte vlog als je wil toelichten hoe jouw organisatie vorm geeft aan maatschappelijke kinderopvang.

‘Vragen’ en jouw ‘maatschappelijke opdracht’
De vragen die we willen stellen aan de Kamerleden dienen te gaan over de toekomst van kindvoorzieningen; wat hebben wij als branche nodig om deze toekomst daadwerkelijk te realiseren? Dit zijn vragen met een strategisch karakter.
Jouw maatschappelijke opdracht is de wijze waarop je regionaal/lokaal vormgeeft aan jouw visie op kinderopvang; hoe doe jij dat concreet en waarom? Geef een kort aansprekend voorbeeld. Dit gaat over het nu.

Hoe maak je een vlog?
-Zorg voor een rustige achtergrond/omgeving qua beeld en geluid en goed licht zodat we je gezicht duidelijk kunnen zien. Tip: het beste licht komt van voren.
-Zet je telefoon op een statief of laat een ander jou filmen.
-Zorg dat je goed te verstaan bent.

-Start met het vertellen van je naam en de naam van je organisatie.
-Vlog met vraag: duur max. 30 seconden
Vlog met maatschappelijke opdracht: duur max. 60 seconden.
– Stuur je vlog uiterlijk dinsdag 23 februari naar: info@bmko.nl

Als je dit te ingewikkeld vindt of spannend; mail je vraag naar info@bmko.nl o.v.v. Debat op 1 maart – ‘mijn vraag’ / ‘mijn maatschappelijke opdracht’.

Natuurlijk mag je ook deelnemen zonder een vlog of vraag in te sturen.

Deelnemen
Alle BMK leden zijn van harte welkom online deel te nemen. Hier zijn géén kosten aan verbonden. Geef je aanmelding door via info@bmko.nl o.v.v. ‘Debat 1 maart’
Meld je aan als deelnemer voor dit debat: info@bmko.nl o.v.v. ‘Debat 1 maart’

Heb je vragen, bel of mail ons: 085 – 021 85 00 of  info@bmko.nl

Het beloven spannende weken te worden!

Deel dit nieuwsbericht