Voor wie: Bestuurders, leidinggevenden en coördinatoren, professionals en stafmedewerkers uit de kinderopvang, peuterspeelzaalwerk, jeugdhulp, welzijn, onderwijs en gemeenten
Wanneer: Vrijdag 29 september, van 09:30 tot 16:00 uur
Waar: 
Van der Valk hotel Utrecht, Winthontlaan 4, 3526 KV Utrecht
Kosten:
 € 175,00 incl. BTW

Dit jaar organiseren we voor de tiende keer de landelijke IKC-dag. Een mijlpaal om trots op te zijn, want de landelijke IKC-dag is inmiddels uitgegroeid tot een begrip! Op deze feestelijke en inspirerende tiende editie staat diversiteit en inclusie voor kinderen en jongeren centraal. Hoe zorgen we dat onderwijs, kinderopvang, jeugdzorg, welzijn en gemeenten gezamenlijk de beweging maken naar een inclusieve omgeving? En hoe maak je dit voor jouw organisatie concreet? 

Alle organisaties rond kinderen en jongeren spelen een belangrijke rol in het uitdragen en vormgeven van een inclusieve maatschappij. Ze groeien er op, ontwikkelen hun competenties en leren met elkaar om te gaan. Uiteraard onder begeleiding van alle betrokken professionals. Van pedagogisch medewerker tot leraar en jongerenwerker, iedereen draagt bij aan het vormgeven van de omgeving waar kinderen en jongeren in opgroeien. Totdat zij volwassen zijn en de verantwoordelijkheid krijgen om hun bijdrage te leveren aan de samenleving. De wereld van de toekomst is wat kinderen ervan maken.

Keynote Karim Amghar: Hoor Mij, Zie Mij!

In zijn keynote neemt programmamaker en docent Karim Amghar je op een interactieve en optimistische manier mee in het thema van de dag. Wat is  inclusieve kinderopvang of inclusief onderwijs en hoe verhoudt dat zich tot kansenongelijkheid? En welke relatie heeft radicalisering en polarisatie met inclusieve kinderopvang/ onderwijs? Samenwerking tussen verschillende organisaties is onmisbaar om dit soort uitdagingen aan te pakken. Maar hoe doe je dit? Karim Amghar deelt aan de hand van zijn ervaringen en NTR-series tips waar je in jouw organisatie mee aan de slag kunt.

Deelsessies en masterclasses

Bij aanmelding maak je een keuze uit een van de tien deelsessies. Hierin delen deskundigen inzichten uit onderzoek én de praktijk. Alle soorten organisaties zijn vertegenwoordigd, van vernieuwende kindcentra tot individuele scholen, opvanglocaties, wijkregisseurs en gemeenten.

‘s-Middags bieden vakexperts een verfrissende blik op het thema van de dag en op de samenwerking tussen kinderopvang, onderwijs en andere partners. Ze betreden daarin een eigenzinnig pad, verkennen een niche of dragen kennis van buiten de branche aan. Je maakt vooraf een keuze uit één van de drie masterclasses.

Meld je nu aan!

Aanmelden kan via de inschrijf-button onderaan de website van de Landelijke IKC-dag

We zien je graag tijdens de tiende IKC-dag – de jubileumeditie!

 

Deel dit nieuwsbericht