Aanvullende informatie over online ledensessie over gastouderopvang 27 mei 11-12 uur: praat mee over de mogelijke veranderingen in het toezicht op de gastouderopvang!

Donderdag 27 mei vindt er weer een online ledensessie plaats over gastouderopvang. Deze sessie staat in het teken van het toezicht op de gastouderopvang. Het doel van de sessie is om met elkaar te komen tot een aantal belangrijke verbeterpunten die er voor zorgen dat het toezicht meer gaat bijdragen aan de kwaliteit van de gastouderopvang.

Vóór het aankomende zomerreces zou er nog een Kamerbrief vanuit het Ministerie van SZW naar de Tweede Kamer gaan waarin er een advies uitgebracht gaat worden over wat er moet worden verbeterd/veranderd in het GGD toezicht op de Gastouderopvang.

Zie pagina 4 en 5 in de Verzamelbrief van SZW richting de Tweede Kamer van december 2020 waar er wordt verwezen naar het onderzoeken van verbetermaatregelen en mogelijke consequenties. We willen proactief meedenken met het Ministerie van SZW, de GGD GHOR en de VNG en daarom met jullie samen praten over wat jullie graag veranderd willen zien in het toezicht.

Wat voor soort toezicht leidt tot meer kwaliteit gastouderopvang? Wordt dat nu uitgevraagd in het toezichtkader voor gastouders en gastouderbureaus [modelrapport GOB modelrapport VGO)? Wat kunnen we toevoegen aan de huidige kaders? Wat kan er van af?

Welke items leiden tot meer administratie, maar geven weinig of geen inzicht in de kwaliteit? Wat voor soort werkwijze of houding hebben we dan nodig van toezichthouders?

We hopen dat jullie je van tevoren willen voorbereiden met de model inspectierapporten bij de hand. Dan kunnen we het gesprek gericht met elkaar aangaan en hopelijk tot een lijst met de belangrijkste verbeterpunten komen. Daarnaast is het hoofd van het toezicht op de gastouderopvang van de GGD Amsterdam aanwezig bij de sessie. Zij heeft aangeboden graag constructief mee te willen denken.

We kijken er naar uit om met jullie aan de slag te gaan de 27e!

Heb je je nog niet opgegeven voor 27 mei? Mail dan naar info@bmko.nl

Deel dit nieuwsbericht