RAISING THE FUTURE – een prikkelend congres over kind zijn en opgroeien in de 21e eeuw

Over dit evenement

RAISING THE FUTURE biedt u en andere richtinggevende vakgenoten in de jeugdketen in een inspirerende setting time to think over de essentie van het betekenisvol begeleiden van kinderen en jongeren op weg naar de toekomst.

Wat betekent kind zijn nu en in de (nabije) toekomst, in wat voor maatschappij willen wij leven en wat hebben kinderen van nu daarvoor nodig – van u en van de samenleving? En wat hebt u zelf nodig om ze dat te kunnen bieden – als professional en als mens? Bekijk ook de website.

Neem deel aan Raising the Future en laat u inspireren, verwonderen en verrassen tijdens het verkennen van antwoorden op deze vragen.

Juist deze bijzondere tijd vraagt om bezinning op en verkenning van de veranderingen die aan de gang zijn. Door de coronacrisis voelt het zelfs als een urgentie om NU met elkaar verder in gesprek te gaan en ons te laten inspireren door de analyses en toekomstbeelden van hedendaagse filosofen, pedagogen, schrijvers, wetenschappers en theatermakers. Laten we redeneren vanuit hoe het kan zijn en niet alleen vanuit hoe het was.

De kans om een groot live event te houden op 19/03/2021 is gezien de huidige ontwikkelingen minimaal. Wij hebben er daarom voor gekozen om op die dag een hoogstaand, online-variant van het congres uit te zenden vanuit een professionele studio en onder leiding van een ervaren tv-regisseur.

Vrijwel alle curatoren en sprekers zijn bereid, en net als wij zeer gemotiveerd, om hun bijdrage aan het online-congres te leveren. Qua diversiteit en creativiteit zal het programma van 2021 dan ook niets aan kracht en inhoud inleveren. Ook de dialoogsessies tussen de sprekers en de deelnemers zullen dankzij de huidige techniek niet aan kwaliteit inboeten. Het volledige programma zal eind januari online staan.

Alle deelnemers ontvangen na het congres het online-magazine Time to think, waarin een mooie compilatie van het congres te zien is en ook anderen mee kunnen kijken naar de inspirerende en verdiepende onderdelen. Het toegangsbewijs blijft gewoon geldig voor de online-editie, hiervoor hoef je niets te doen.

Lees de flyer

Deel dit nieuwsbericht