Op donderdag 1 juni vindt tussen 12 en 13 uur een online sessie plaats over armoede.
Ongeveer een op de vijftien kinderen groeit op in armoede. Armoede treft ook kinderen die in de kinderopvang zitten. Of medewerkers die in de kinderopvang werken. Hoe gaan we daar mee om? Hoe signaleren we armoede bij kinderen en volwassenen? Wat is onze taak of verantwoordelijkheid? En wat moeten we vervolgens met die signalen doen?

Armoede hoeft op zich geen probleem te zijn voor kinderen. In de meeste gezinnen met geldproblemen is de band tussen ouders en kinderen goed. Echter vooral als een gezin langdurig in armoede leeft, heeft dit invloed op het opgroeien. Kinderen worden dan soms minder gestimuleerd. Ze hebben een grotere kans om eerder met school te stoppen. Armoede heeft ook invloed op hun gezondheid, hun vrijetijdsbesteding en de hechting met hun ouders. Zie voor meer informatie de site van het Nederlands Jeugdinstituut.

Expert op het gebied van armoede van het Nederlands Jeugdinstituut, Ellen Donkers, komt tijdens de ledensessie meer vertellen en neemt ook de tijd om alle vragen te beantwoorden die er leven.

Meld hier aan.
Een paar uur van tevoren ontvang je de teams link voor de sessie.

Deel dit nieuwsbericht