5 juni: Save-the-date! BMK en PO-Raad: organiseren themadiscussie samen!

2019-01-30T12:53:34+00:0030-01-2019|

5  juni 2019, 16.00 – 19.30 uur in Den Haag: noteer deze datum in je agenda!

BMK en PO-Raad: organiseren samen de 5e themadiscussie over de samenwerking tussen kinderopvang en onderwijs.

‘Gezamenlijke uitdagingen & innovatieve oplossingen’

Welke problemen en uitdagingen uit de praktijk van kinderopvang en onderwijs kunnen we oplossen door samenwerking? Sharon Gesthuizen (voorzitter BMK) en Rinda den Besten (voorzitter PO-Raad) nodigen je van harte uit mee te discussiëren!

Inhoud van de discussie
Op 5 juni gaan we met elkaar en de politiek in gesprek om innovatieve oplossingsrichtingen te schetsen voor gezamenlijke uitdagingen waar kinderopvang en primair onderwijs tegenaan lopen. Beide branches hebben behoefte aan vernieuwende concepten om onderwijs en kinderopvang vorm te geven. We moeten nadenken over het personeelstekort dat beide branches kennen. En hoe maken we het beroep van de pedagogisch medewerker en dat van de leerkracht aantrekkelijk? Kindontwikkeling, de verbinding met de zorg en het voorkomen van tweedeling staan hierbij centraal.

Programma
We starten de middag met een inspirerende spreker die de dialoog van interessante invalshoeken zal voorzien. Vervolgens voeren we een ronde-tafelgesprek met politici en bestuurders. Er is alle ruimte om kennis en inzichten te delen.

Wij vragen de politiek hier aandacht aan te besteden en nodigen Kamerleden uit aan te schuiven aan onze ronde-tafel!

Deelnemers
We nodigen bestuurders en beleidsmakers uit kinderopvang, primair onderwijs en zorg uit. Ook landelijke en lokale politici worden van harte uitgenodigd mee te discussiëren. Daarnaast benaderen we wetenschappers, kennisinstituten, onderzoeksbureaus en branchepartijen. We hopen zodoende ideeën, inspiratie en concrete handvatten op te doen en door te geven. Net als bij onze eerdere themadiscussies staat interactie met alle deelnemers aan de dialoog centraal!

Inschrijven
Je kan je nu al opgeven, mail naar: info@bmko.nl
Toegang is gratis.
Locatie: Den Haag (exacte locatie volgt bij inschrijving)

Het definitieve programma volgt in maart.

Deel dit nieuwsbericht