Week van de opvoeding: Sharon Gesthuizen neemt deel aan ‘Vlietkinderen debat’

Sharon Gesthuizen zal op 2 oktober aan het Vlietkinderen Debat als debater deelnemen. Zij zal debatteren over de stelling: ‘De toegevoegde waarde van maatschappelijke kinderopvang’. ,,We zijn bijzonder blij met haar komst”, zegt mede-organisator Yvonne Bood namens Vlietkinderen. ,,Dit geldt ook voor de andere debaters die we binnenkort bekendmaken. Er gaat in ieder geval een bijzonder fraai debat ontstaan”.

Ter gelegenheid van de ‘Week van de Opvoeding’ organiseert Vlietkinderen – in samenwerking met Bakker Communicatie – op dinsdagmiddag 2 oktober, het eerste Vlietkinderen Debat voor- en met stakeholders. Aan de hand van diverse stellingen zullen specialisten debatteren over de uitdagingen binnen de kinderopvangbranche. Wat is er nodig om ook in de toekomst het welzijn van alle kinderen te garanderen?

Meer informatie

Het debat vindt plaats in hotel-restaurant ‘Central Park by Ron Blaauw’ aan het Oosteinde in Voorburg.
Ben je geïnteresseerd? Neem contact op met Bakker Communicatie via info@bartbakker.eu
Of meld je telefonisch aan via 06 50 61 71 22.
Meer informatie.

Kennis delen

Tijdens het Vlietkinderen-Debat wil Vlietkinderen door stellingen voor te leggen aan deskundigen kennis delen met stakeholders over kinderopvang. Op deze manier wil Vlietkinderen een bijdrage leveren aan de discussie over maatschappelijke kinderopvang.

Stellingen:

  • De toegevoegde waarde van maatschappelijke kinderopvang
  • Preventie is de sleutel
  • Media-opvoeding

Hoe kijken we naar kinderopvang

Het Vlietkinderen Debat vormt een passende gelegenheid om relaties en belanghebbenden te laten zien waar kinderopvang voor staat, welke visie men heeft op de huidige vraagstukken zoals de nieuwe wetgeving, de kosten, maar ook de veranderende maatschappij en welke invloed dit heeft op kinderen en hun omgeving.

 Jong investeren

,,Hoe jonger je investeert in het kind, hoe beter dat is voor later, dat is onze overtuiging.” aldus Tine Oudshoorn. ,,Het gebeurt in de jongste levensfase, daar worden kinderen gevormd. Alles wat we er dan ‘in stoppen’ is een investering in later. Gun kinderen de kans om zich te ontwikkelen tot de sociale burgers van de toekomst. Wij pleiten voor doorgaande leer- en ontwikkellijnen en als het even kan een basis toegangsrecht voor alle peuters op kinder-/peuteropvang. Of je, nu werkt, studeert, of niet, het zou mogelijk moeten zijn dat ieder kind vanaf twee jaar, tenminste twee dagdelen per week, gebruik kan maken van kinder-/peuteropvang.”

Betrokken

,,We willen samen met de nieuwe gemeenteraad en het College in deze gemeente ook de komende vier jaar het kind centraal blijven stellen’’, zegt Vlietkinderen-directeur Tine Oudshoorn. ,,Er zijn veel marktpartijen op het gebied van kinderopvang. Vlietkinderen is een stichting, een maatschappelijke organisatie zonder winstbejag, die nauw betrokken is bij de lokale gemeenschap. We investeren enorm in jonge kinderen, in gebouwen en locaties waar onderwijs en kinderopvang samen verblijven. Kortom, ‘social retun on investment’. We zijn daarom blij dat een mooie en gastvrije locatie als Hotel-Restaurant Central Park by Ron Blaauw achter ons initiatief staat en ons in de gelegenheid stelt om dit eerste Vlietkinderen Debat tot een succes te maken’’.

Deel dit nieuwsbericht