Iedereen die kennis heeft van de VE weet wat wij bedoelen met ‘zware’ groepen. Op 12 december gaan we digitaal het gesprek voeren over wat ‘zwaar’ is, of we daar allemaal hetzelfde mee bedoelen en of een andere term helpender kan zijn. Ook bespreken we oplossingen en subsidiemogelijkheden via goede voorbeelden van VE-aanbieders en gemeentes, waaronder Nieuwegein en Stichtse Vecht.

Spreker
We hebben Annerieke Boland, lector jonge kind iPabo, uitgenodigd om het belang van spel op deze groepen toe te lichten. Zij neemt ons mee in vroege spelontwikkeling, ondersteuning van zelfsturing (gedragsondersteuning) en het belang van warme relaties met kinderen.

Datum | tijd | aanmelding
Het webinar vindt plaats op dinsdag 12 december  2023 van 10.00 tot 11.30 uur.
Aanmelden kan via: https://goab.eu/agenda/webinar-zware-vve-groepen/

Dit online inspiratiecollege wordt georganiseerd door het VE-ondersteuningsteam, onderdeel van het GOAB (Gemeentelijk Onderwijsachterstandenbeleid). Namens de VE-aanbieders werken BK, BMK en SWN (Sociaal Werk Nederland) al een aantal jaar samen in het ondersteuningsteam. Namens de gemeentes vormt het consortium Oberon/Sardes/CED-groep de drijvende kracht achter kennis, inzicht en kwaliteitsverbetering in de VE. Ieder jaar worden er vanuit deze samenwerking webinars, colleges en brochures uitgebracht om het veld te ondersteunen.

 

 

 

Deel dit nieuwsbericht