Expeditie Veerkracht start 17 mei en gaat over het effect van stress op kinderen en de belangrijke rol die de school en bso heeft in het versterken van veerkracht bij kinderen.

Interactief webinar 17 mei (15.00 -16.30 uur)
Expeditie Veerkracht start met een gratis, interactief webinar (17 mei 15.00-16.30 uur) speciaal voor directeuren, bestuurders, intern begeleiders en teamleiders van primair (speciaal) onderwijs en buitenschoolse opvang. Vier experts praten onder leiding van Kindercorrespondent Tako Rietveld over de gevolgen van stress op het kinderbrein. Hoe zie je dat in het gedrag van kinderen, wat is de invloed van de coronacrisis, en wat betekent dit voor de leerprestaties? Welke rol speelt de school en bso in veerkrachtversterking bij kinderen? Hoe zet je activiteiten in die hiermee helpen binnen jouw organisatie? En hoe motiveer je je leerkrachten en pedagogisch medewerkers?

Meld je hier aan.

Expeditie Veerkacht: www.expeditieveerkracht.nl

En de mensen voor de groep dan?
Ook leerkrachten en pedagogisch medewerkers kunnen zich aanmelden om op Expeditie Veerkracht te gaan! Voor hen is er vanaf 31 mei vier weken lang een korte, online module over veerkracht bij kinderen. Iedere week een ander thema, maar altijd met praktische handvatten. Want juist zij snappen als geen ander dat veerkracht belangrijk is, dat als een kind lekker in zijn vel zit, het beter leert, het meer kan hebben en meer energie heeft! Meer info hierover volgt nog, aanmelden voor de modules kan al.

 

Expeditie Veerkracht is een initiatief van Stichting Kinderpostzegels en Augeo Foundation, speciaal voor basisscholen en bso’s.

Over Augeo Foundation
Augeo Foundation wil dat kinderen met liefde en in veiligheid opgroeien. Daarom versterken we professionals, beleidsmakers en vrijwilligers om kindermishandeling en huiselijk geweld zo snel en doeltreffend mogelijk aan te pakken. Met online scholing en ervaringen van de Jongerentaskforce versterken we professionals. We organiseren steun voor kinderen, en doen samen met gemeenten onderzoek naar de aanpak van kindermishandeling. Samen geven we kindermishandeling geen toekomst.

Over Stichting Kinderpostzegels
Stichting Kinderpostzegels geeft kwetsbare kinderen kansen op een betere toekomst. Wij willen dat kinderen de kans krijgen het beste en het mooiste uit zichzelf te halen, ongeacht de situatie, plaats of omstandigheden waarin zij opgroeien. Dit doen wij in programma’s; samen met kinderen, volwassenen en organisaties die onze visie delen. Kinderpostzegels is bekend van de Kinderpostzegelactie, een oer-Hollandse traditie waarbij kinderen de straat op gaan om producten te verkopen voor kinderen die het minder hebben.

Deel dit nieuwsbericht