Op maandag 27 november van 19:30 tot 21:00 uur is er een webinar voor professionals die werkzaam zijn in de kinderopvang en de Jeugdgezondheidszorg (JGZ).  Het webinar is gratis toegankelijk. Aanmelden kan via deze link.  Je ontvangt per e-mail een bevestiging van je registratie. Tijdens het webinar kun je via de chat jouw vragen stellen.

Het centrale thema in het webinar is hoe we als professionals uit de kinderopvang en de jeugdgezondheidszorg samen de gezonde seksuele ontwikkeling van kinderen kunnen ondersteunen. Wat is een gezonde seksuele ontwikkeling? Hoe praat je hierover met kinderen? Welke houding neem je hierin aan? Wat bied je aan en waar vind je handige informatie? Hoe nemen we ouders/opvoeders hierin mee? Hoe gaan we met grensoverschrijdend gedrag om? In dit interactieve webinar delen diverse gastsprekers hun kennis.

Hanneke de Graaf
Hanneke de Graaf is programmamanager Kennisontwikkeling en onderzoeker bij Rutgers, Nederlands expertisecentrum voor seksualiteit. Zij neemt ons mee in hoe de seksuele ontwikkeling verloopt bij kinderen van 0 tot 6 jaar.

Nilüfer Gürses
Nilüfer Gürses is collega van Hanneke de Graaf en werkt eveneens bij het Nederlands expertisecentrum Rutgers. Zij neemt ons mee in wat kan helpen bij de seksuele opvoeding en ontwikkeling van het jonge kind.

Annemieke Waage 
Annemieke Waage is onder andere trainer bij de kinderopvang academie, eigenaar van Professioneel Opvoeden en trainingsacteur en geeft een praktische vertaling van hoe je als professional in de kinderopvang en jeugdgezondheidszorg hier ouders en wellicht elkaar als partners bij kunt ondersteunen.

Initiatiefnemers
Dit webinar is een gezamenlijk initiatief van het Nederlands Centrum Jeugdgezondheid (NCJ), de brancheorganisatie voor de kinderopvang (BK), de  Gezonde Kinderopvang (GKO), de Branchevereniging Maatschappelijke Kinderopvang (BMK), de beroepsvereniging Pedagogisch Professionals in kinderopvang (PPINK) en expertisecentrum Pharos.

 

Deel dit nieuwsbericht