Kinderopvang werkt! ontwikkelde een E-book over Werkplezier waarmee je direct aan de slag kan. Werk aan behoud, en word en blijf een aantrekkelijke werkgever!

Want meer werkplezier betekent minder verzuim, minder uitstroom en meer tevreden medewerkers. Werkplezier werkt als een soort buffer. Net als vitaliteit, goed ontspannen en herstellen. Wie veel werkplezier ervaart en vitaal is, kan die werkdruk beter aan. Maar hoe zorg je voor meer werkplezier voor jezelf en je collega’s? Wat werkt en wat niet? Wij zochten het uit en helpen je met het e-book Werkplezier werkt! op weg.

Energiebronnen voor meer werkplezier

In dit e-book staan de drie belangrijkste energiebronnen voor meer werkplezier in kinderopvang centraal:

  • Waardering en erkenning
  • Eigen regie en ontwikkelingsmogelijkheden
  • Fijne collega’s en ondersteuning van leidinggevenden

Download het e-book Werkplezier werkt!

Uit onderzoek van Kinderopvang werkt! blijkt dat dit de belangrijkste energiegevers zijn. Per energiebron zetten we handige tools en trainingen op een rij. Aangevuld met tips, een stappenplan voor werkdruk en een mooi voorbeeld ter inspiratie vanuit Humankind. “De ontwikkeling van onze medewerkers als professional en als mens staan centraal in onze medewerkersvisie,” zegt Kerty Jacobs adviseur Mens & Organisatie van Humankind, dat 3000 medewerkers telt en 500 kinderopvanglocaties. “Onze medewerkers zijn het belangrijkste onderdeel van onze organisatie en dat willen we ze iedere dag laten zien en voelen,” vertelt Kerty.

Download het e-book Werkplezier! 

Bron: nieuwsbrief van Kinderopvang-werkt!

Deel dit nieuwsbericht