Het Waarborgfonds & Kenniscentrum faciliteert kennisgroepen voor ondernemers en netwerkkringen voor controllers, facilitair medewerkers, inkoopmedewerkers en marketing & communicatiemedewerkers. In 2022 start een kennisgroep speciaal voor pedagogisch beleidsmedewerkers en coaches.

Sonja Sandbergen, als projectspecialist Kinderopvang werkzaam bij het Waarborgfonds: “De afgelopen jaren hebben we de nodige activiteiten georganiseerd voor en met pedagogisch beleidsmedewerkers en coaches. Uit de vele contacten bleek de behoefte om structureel kennis met elkaar te delen over de functie en de positie in de organisatie. Het starten van de kennisgroep voor de pedagogisch beleidsmedewerkers en coaches is dan ook een logische stap.

Vervul jij de functie van pedagogisch beleidsmedewerker en/of coach in de sector? Wil jij echt zorgdragen om het beste uit jouw functie te halen en je te ontwikkelen? Ben jij iemand die kennis kan brengen en wil halen en houd je van sparren met andere pedagogisch beleidsmedewerkers en coaches? Dan is deze kennisgroep iets voor jou!

De kennisgroep komt vier keer per jaar bij elkaar. Elke bijeenkomst vindt wisselend plaats op één van de locaties van de deelnemers. Zo krijg je letterlijk een kijkje in de keuken bij de ander! Naast de bijeenkomsten met de eigen kennisgroep, brengen we eens per jaar alle kennisgroepen samen voor een inspiratiedag met bijpassend programma.

De kennisgroep wordt opgestart in afstemming met het Expertisecentrum Kinderopvang. Zij zijn het kenniscentrum rondom pedagogische ontwikkeling. De kennis die het Expertisecentrum in huis heeft en de ondersteuning die pedagogisch beleidsmedewerkers en coaches ontvangen vanuit het Waarborgfonds versterken elkaar. Om je als pedagogisch beleidsmedewerker en coach te kunnen focussen op de inhoud en de pedagogiek, is het belangrijk dat je de functie goed kunt uitvoeren en dat deze stevig is verankerd binnen de organisatie.

De inhoud van de kennisgroep wordt door de deelnemers bepaald. Deelnemers delen vraagstukken die men in de praktijk ervaart en samen wordt er naar oplossingen gezocht. Op bepaalde thema’s wordt er middels externe kennisinbreng gewerkt aan professionalisering van de functie.

Kijk op de website van het Waarborgfonds & Kenniscentrum Kinderopvang voor meer informatie over deze kennisgroepen.

Deel dit nieuwsbericht