De overheid heeft een regeling in het leven geroepen om werknemers met klachten gesubsidieerd te laten testen. Coronalab, waar we als BMK vorige jaar mee hebben gewerkt m.b.t. de centrale inkoop van z.g. ‘commerciële testen’ werkt hiermee samen met arbodienst BrinQer. Voor nieuwe klanten moeten zij kosten in rekening brengen, echter voor onze bestaande klanten – zoals de leden van de BMk die testen hebben aangeschaft- kunnen zij deze dienst gratis aanbieden. Zelf hoeft de organisatie ook niks te doen om voor deze subsidie in aanmerking te komen, dit doet Coronalab in samenwerking met BrinQer.

Organisaties kunnen bij Coronalab tot en met 24 juli 2021 speciale gratis boekingscodes aanvragen, waarmee zij de medewerker in één van de 12 klinieken kosteloos getest kan worden.

Hieraan zijn wel een paar voorwaarden verbonden, deze leest je hieronder:

  • De boekingscodes zijn alleen te gebruiken om medewerkers met klachten óf medewerkers die een melding van de CoronaMelder app gehad hebben te testen met een sneltest.
  • De codes zijn geldig tot uiterlijk 28 juli 2021 óf tot het moment dat de overheid besluit te stoppen met uitkeren of dat het budget van de subsidieregeling is overschreden.
  • Je kunt maximaal 25 boekingscodes voor gratis sneltesten per keer bestellen, er zit echter geen limiet op het aantal bestellingen.
  • Deze boekingscodes worden nieuw aangemaakt met je bedrijfsprefix met het woord snel erin. Al de oude boekingscodes komen niet in aanmerking voor subsidie.

De gratis sneltestcodes zijn na 28 juli 2021 niet meer geldig, de boekingscodes voor sneltesten die je al in bezit heeft zijn echter 6 maanden na de besteldatum nog geldig, en verliezen door deze actie dus niet hun waarde.

Wil je gebruik maken van de speciale gratis boekingscodes? Stuur dan een mail naar het Coronalab en geef aan hoeveel codes je wenst te ontvangen! Je ontvangt dan binnen een werkdag de gratis boekingscodes voor sneltesten.

De overheid is op dit moment bezig met een regeling waar waarschijnlijk ook preventieve testen onder zullen gaan vallen. Op dit moment is daar nog niets over bekend, mogelijk kan dit dan ook via Coronalab.

We zijn hiervoor in afwachting van meer informatie van de overheid & Coronalab.

Deel dit nieuwsbericht