Na het bekend worden van het eindverslag van informateur Hamer, reageerde de pers op het bekendmaken van de hoofdlijnen waarop overeenstemming bestaat tussen VVD en D66. RTL Nieuws kopte met ” Gratis kinderopvang kwestie van tijd’ en gaf een goede inhoudelijke analyse.

Ga naar RTL Nieuws en bekijk de korte heldere online reportage.

Gratis kinderopvang, mits het betaalbaar is. Dat staat in de aanzet van VVD en D66 voor een regeerakkoord. Nu ook de VVD in principe voor gratis kinderopvang is, is het een kwestie van tijd voordat het gaat gebeuren, zegt politiek commentator Frits Wester. Al is de invulling nog onduidelijk.

VVD en D66: gratis kinderopvang en leerplicht al vanaf 4 jaar

In de Tweede Kamer klinkt de roep om gratis kinderopvang al langer. Het zijn vooral de linkse partijen die voor gratis opvang zijn, de VVD wilde er lange tijd niet aan.

“Dat de VVD nu de twijfels opzij zet, brengt gratis opvang een stuk dichterbij “, concludeert Wester. “Omdat alle linkse partijen hier al langere tijd op aandringen, is de kans reëel dat het er op termijn van gaat komen.”

Stapsgewijs ingevoerd

Gratis opvang zal ook dit jaar nog niet geregeld zijn. “Het zal in ieder geval stapsgewijs ingevoerd gaan worden. Het zou kunnen zijn dat twee dagen opvang gratis wordt. Of misschien wel vier.”

 

Deel dit nieuwsbericht