‘Ik maak het verschil’

Gemiddeld zitten in elke schoolklas één of twee kinderen die slachtoffer zijn van mishandeling; ongeveer 119.000 kinderen in ons land zijn slachtoffer.  Deze week, de Week tegen Kindermishandeling, is er extra aandacht voor het onderwerp.

Iedereen kan iets betekenen voor een kind dat opgroeit in een onveilige thuissituatie. Zelfs een klein gebaar kan een groot verschil maken. Door te delen wat jij doet als je je zorgen maakt om een kind, moedig je anderen aan ook iets te doen. In de Week tegen Kindermishandeling zijn er in het hele land activiteiten om duidelijk te maken wat je kunt doen.

Meld je activiteit aan!

Organisaties kunnen de activiteiten die zij organiseren, om het onderwerp deze week de aandacht te geven die het verdient, aanmelden. Inmiddels zijn al meer dan 100 activiteiten aangemeld. De activiteiten zijn ook dit jaar zeer divers: workshops, filmavonden met nabesprekingen, tentoonstellingen, voorlichtingen over de aangescherpte meldcode, verhalen van ervaringsdeskundigen, en nog veel meer.

Vertelcabines

‘Kindermishandeling heeft als thema het hele jaar aandacht nodig’ vertelt Margreet van der Vlies, initiatiefneemster van de Vertelcabines. De Vertelcabines zijn in 2016 ontworpen voor de Week tegen Kindermishandeling op verzoek van een preventiemedewerker van stadsdeel West van de gemeente Amsterdam. Inmiddels worden de cabines gedurende het gehele jaar in verschillende stadsdelen ingezet. Zo heeft de Week ook de rest van het jaar succes.

Tip: Nodig lokale media uit en laat zien wat jouw organisatie doet om het verschil te maken.

Om je activiteit bij media onder de aandacht te brengen, kun je een bericht op je website en in je nieuwsbrief plaatsen. Of sociale media inzetten. Door proactief lokale media uit te nodigen voor je activiteit, kunnen journalisten zelf ervaren wat voor impact de activiteit heeft. Als zij dan aandacht aan de activiteit besteden, bereik je een nog grotere groep mensen. Download promotiemateriaal

Social media: #ikmaakhetverschil   Samen kunnen we velen inspireren om het verschil te maken voor een kind. Met elkaar maken we zichtbaar hoe belangrijk het is dat we het verschil maken. Doe ook mee en deel in de Week op sociale media hoe jij het verschil maakt met hashtag #ikmaakhetverschil.

Vermeld in de uitnodiging alle praktische informatie, zoals datum, tijdstip en locatie. Leg uit voor wie de activiteit is bedoeld en wat je ermee wilt bereiken. Je kunt daarbij teksten over de Week en het thema van 2018 #ikmaakhetverschil gebruiken voor je bericht.

 

Bezoek de site van de Week tegen Kindermishandeling

Wat kun je als professional van Veilig Thuis verwachten?

Voor een overzicht van alle activiteiten

En nog veel meer!

We wensen iedereen die bijdraagt aan de Week veel succes en zien uit naar de ontmoetingen en activiteiten.

 

Deel dit nieuwsbericht