27 januari 15.00 -16.30 uur – BMK Masterclass I  ‘Gemeenteraadsverkiezingen: hoe breng je kinderopvang goed onder de aandacht?’

Op 16 maart 2022 zijn de gemeenteraadsverkiezingen. Voor veel kinderopvangorganisaties is dat een belangrijk gebeuren met de wisseling van de wacht wat betreft wethouders en raad. En zeker een kans om opnieuw het belang van kinderopvang onder de aandacht te brengen en de politieke banden aan te halen! De BMK biedt in samenwerking met de Public Affairs Academy van Van Oort & Van Oort deze speciaal voor de kinderopvang samengestelde masterclass aan.

Inhoud
De Gemeenteraadsverkiezingen vormen een spannend moment want de kaarten worden op lokaal niveau opnieuw geschud en daarmee ontstaan ook mogelijkheden voor nieuw beleid. Om invloed te kunnen uitoefenen richting de verkiezingen maar vooral ook gedurende de periode direct daarna, is kennis van lokale public affairs en belangenbehartiging van groot belang.

Deze masterclass heeft als doel het versterken van de kennis van en vaardigheden van de deelnemers in lobby en belangenbehartiging op lokaal niveau. We gaan aan de slag met de basis van lobby en public affairs vanuit een theoretische startpunt en gericht op de dagelijkse praktijk. We nemen je mee in effectieve strategieën en laten zien waar de kansen liggen, en waar, wanneer en hoe jouw lobby het verschil kan maken. Je krijgt tools in handen om effectief invloed uit te oefenen op de campagnes voor de lokale verkiezingen want hier liggen nu natuurlijk kansen voor jou als belangenbehartiger om je stem te laten horen. Maar het vraagt wel om proactief en slim schakelen met de middelen en instrumenten die je hebt. Hoe zet je je communicatiekracht in? Hoe maak je je achterban zichtbaar? Wat is de rol van de (lokale) media? En is het niet altijd tijd voor campagne voeren…?

Public Affairs Academy
De masterclass wordt gegeven door Marielle van Oort, directeur van de Public Affairs Academie en senior adviseur public affairs. Marielle is een ervaren trainer op gebied van public affairs en belangenbehartiging.

Schrijf je in!
Doe je mee aan de eerste masterclass ”‘Gemeenteraadsverkiezingen: hoe breng je kinderopvang goed onder de aandacht?’ op 27 januari.
Stuur een mail aan: info@bmko.nl o.v.v. BMK Masterclass I Gemeenteraadsverkiezingen

 

BMK Masterclass II
Na de verkiezingen op 16  maart komt er een vervolg op deze masterclass want dan zit er een nieuwe Raad in de gemeente. Hoe kun je hier invloed op uitoefenen? Hoe bouw je een relatie op met nieuwe Raadsleden en hou investeer je in de relatie met ambtenaren? Dit zal de focus zijn van de tweede masterclass.
Datum voor Masterclass II volgt binnenkort.

Deel dit nieuwsbericht