8 december (15.00 – 16.00 uur): online ledensessie ‘Gemeentelijke Samenwerking; hoe doe je dat?’

Op 16 maart 2022 zijn de gemeenteraadsverkiezingen. De komende maanden zijn daarmee een uitgelezen moment om maatschappelijke kinderopvang stevig onder de aandacht te brengen van de gemeentelijke politiek. Maar hoe doe je dat? Hoe zorg je ervoor dat je aan tafel komt? En welke aanknopingspunten gebruik je in om dat gesprek effectief te voeren? Want pas als je daadwerkelijk in gesprek bent met je gemeente kan je het maatschappelijk belang van kinderopvang, de mogelijkheden die goede samenwerking met onderwijs biedt en onze bijdrage aan het jeugdbeleid, goed over het voetlicht brengen.

Natuurlijk verschilt het per gemeente in welke mate al wordt samengewerkt met de kinderopvang. Is er slechts incidenteel sprake van samenwerken, dan heeft kinderopvang een voorlichtende rol richting de gemeente. Is de samenwerking vergevorderd, dan kan de Handreiking van Pact je mooie aanknopingspunten geven. In een drietal online sessies besteedt de BMK aandacht aan de Gemeentelijke Samenwerking.

Programma
Tijdens deze eerste ledensessie over ‘Gemeentelijke Samenwerking’ stippen we aan hoe je effectief in gesprek gaat met je gemeente.
We gaan in op de Gemeentelijke Routekaart die de BMK samenstelde.
Heb je een vraag: leg de situatie voor aan ons ‘BMK-panel’ met Ghislaine Fonteijn (bestuurder Kanteel kinderopvang), Ellen Nelissen (bestuurder ’t Nest) en Yvonne Bood (marketing communicatie adviseur Vlietkinderen).
En ook; wat heb jij nodig en welke onderwerpen kunnen we uitwerken die jou helpen in contact met je gemeente? Bijvoorbeeld een infosheet over de financiering en huisvesting van kinderopvang als je in gesprek gaat met je gemeente? Geef aan hoe we jou het beste kunnen ondersteunen en welk onderwerp jij in een volgende online sessie graag uitgelicht wil zien.

Inschrijven
Mail: info@bmko.nl o.v.v. ‘Gemeentelijke Samenwerking’
Vragen: mail Hélène Smid (e: smid@bmko.nl)

Deel dit nieuwsbericht