Online bijeenkomsten

Wil je weten hoe je de seksuele ontwikkeling van kinderen het beste kan begeleiden?
De GGD geeft goede workshops. En BMK-lid Stichting Kinderopvang Den Helder (SKDH) organiseerde deze online bijeenkomst.

Brochure

Rutgers biedt een breedt scala aan trainingen en brochures over seksuele ontwikkeling. Zo ontwikkelden zij ook een brochure voor opvoeders. Deze kun je makkelijk verspreiden onder pedagogisch professionals en ouders.
Opvoeders spelen een belangrijke rol in de seksuele opvoeding van hun kind. De brochure laat zien hoe de seksuele ontwikkeling verloopt en welke thema’s relevant zijn voor een gezonde seksuele ontwikkeling. Opvoeders krijgen tips voor de seksuele opvoeding van hun kind.
Stapsgewijs staat uitgelegd welke ontwikkeling kinderen tussen de 0 en 6 jaar doorlopen en hoe je het kind hierin kunt begeleiden. Onder meer onderwerpen als ‘ontdekken & onderzoeken’, ‘spelregels’ en ‘weerbaar maken’ komen aan bod. De brochure beantwoordt vragen van opvoeders. En geeft tips hoe je kan omgaan met vragen van kinderen.

Verder onderzoek naar materialen voor de kinderopvang

Vanuit de kinderopvang komen er steeds meer vragen naar praktische materialen voor ouders en kinderen rondom de seksuele ontwikkeling en opvoeding. Gezonde Kinderopvang en Rutgers, expertisecentrum seksualiteit willen inzicht krijgen in de precieze behoefte aan materialen voor professionals in de kinderopvang.
Wil je Rutgers helpen met geschikte materialen ontwikkelen? Vul dan de vragenlijst in.

Het invullen van de vragenlijst duurt circa 5 min.

Deel dit nieuwsbericht