Leren van de verhalen van de slachtoffers en investeren in een een nieuw systeem

‘Alleen tegen de Staat’ is een BNNVARA-documentaire van Stijn Bouma waarin vijf moeders, die slachtoffer werden van het Toeslagenschandaal, in ijzingwekkende monologen vertellen hoe hun leven en dat van hun kinderen werd verwoest door een systeem waaruit iedere menselijke maat was verdwenen.

De vrouwen vertellen het complete verhaal vanaf het moment dat de eerste vorderingsbrieven van de Belastingdienst/Toeslagen hun leven voorgoed veranderde. Het zijn indringende verhalen over vernedering, verlies van eigenwaarde en een groot wantrouwen tegen alle overheidsinstanties die willens en wetens het leven van hun gezin kapot maakten. Een documentaire waarin de stiltes en blikken vaak de meeste zeggingskracht hebben en getuigen van het onbeschrijfelijke leed dat deze onschuldige vrouwen is aangedaan.

VVD en D66; rechtstreekse financiering
Het rapport ‘Ongekend Onrecht’ dat in januari 2021 verscheen met genadeloze conclusies over het functioneren van de Belastingdienst, maakte voor eens en voor altijd duidelijk dat het huidige Kinderopvangtoeslagsysteem schandalig heeft gefaald. De BMK is heel blij dat VVD en D66 aangeven in de proeve voor een regeerakkoord, dat de kinderopvangtoeslag uiteindelijk verdwijnt en de overheidsbijdrage aan instellingen zelf wordt uitgekeerd. Znder risico’s voor ouders én kinderen. We zijn het aan de slachtoffers van dit drama verplicht van hun verhalen te leren en daarna te handelen. Schaf de Kinderopvangtoeslag af zodat de financiering van de kinderopvang eenvoudig, veilig en zonder risico’s voor ouders en kinderen wordt.

‘2Doc: Alleen tegen de Staat’ is op 20 september om 20.25 uur te zien bij BNNVARA op NPO 2.

 

foto: bron: BNNVARA

Deel dit nieuwsbericht