7 november: bdKO-leden bezoeken Tweede Kamer

In vervolg op de boeiende ‘Aan tafel met’ bijeenkomst met René Peters, CDA-woordvoerder kinderopvang, heet René bdKO-leden van harte welkom op 7 november voor een uniek kijkje achter de schermen van de Tweede Kamer. De BMK en een aantal van onze leden waren aanwezig tijdens deze interessante en leerzame middag.

René Peters is sinds maart 2017 Tweede Kamerlid voor het CDA. Hij is woordvoerder op de terreinen SZW (Schulden- en armoedebeleid, participatiewet, kinderopvang, arbeidsmarktdiscriminatie) en Jeugdzorg (jeugdreclassering, -bescherming).

De middag begon met een kennismakingsgesprek waar René vertelde over de diversiteit binnen zijn werk. Zo heeft hij elke week op maandag en vrijdag werkbezoeken, om zich te laten voeden vanuit de praktijk. Op de andere dagen ontvangt hij regelmatig groepen in de Tweede Kamer en geeft hij hen een kijkje achter de schermen.

Tijdens een uitgebreide rondleiding bezoeken we de diverse gangen waar politieke partijen gevestigd zijn, waaronder de fractiekamer van het CDA, de oude en de huidige Tweede Kamer en de handelingenkamer. René deelt met ons niet alleen een paar saillante politieke details maar brengt ons deze middag ook enig cultuurhistorisch besef van de Nederlandse politiek bij.

We bedanken René Peters en bdKO voor deze zeer interactieve en inspirerende bijeenkomst!

 

 

 

Deel dit nieuwsbericht