Beroepsvereniging PPINK en vakblad Kinderopvang nemen het initiatief voor een nieuwe jaarlijkse verkiezing: de Pedagogische Professional van het Jaar. De winnaar is een jaar lang ambassadeur van het mooie vak van pedagogisch medewerker in de kinderopvang.

Pedagogisch medewerkers zijn vaak te bescheiden over hun beroep. Feit is echter dat de pedagogisch medewerkers op de groep de kwaliteit van de kinderopvang maken. En dat zij een heel belangrijke rol spelen in de opvoeding en ontwikkeling van jonge kinderen. Daar moet meer aandacht en waardering voor komen.

Ken jij zo’n topper, die haar (of zijn) hand niet omdraait om de groep heel soepel te laten draaien met aandacht voor ieder kind? Die zich hard maakt voor een bijzonder project in de organisatie? Die als geen ander weet hoe ze met (soms lastige) ouders moet omgaan? Geef haar of hem dan op voor de verkiezing.

Hoe werkt het?

Van 20 september tot half december kan een pm’er worden voorgedragen voor deze verkiezing. De voordracht kan gedaan worden door een collega, ouder(commissie) of leidinggevende. Hier vind je het Inschrijfformulier voor de degene die een kandidaat voordraagt

Begin januari kiest de jury uit de inzendingen drie genomineerden. Deze drie genomineerden worden in januari en februari gefilmd en de filmpjes worden begin maart online geplaatst. Het online stemmen kan dan beginnen.

Prijsuitreiking

Op 5 april 2019, tijdens het openingscongres Week van het Jonge kind, zal de winnaar gekozen en bekend worden gemaakt. De winnaar wordt vastgesteld door de a) online stemmen op kinderopvangtotaal.nl; b) de jury en c) de deelnemers aan het congres.

Deel dit nieuwsbericht