Ook dit jaar zet het Waarborgfonds & Kenniscentrum Kinderopvang zich weer samen met jullie in voor het krijgen van onafhankelijk inzicht in de financiële ontwikkeling van de sector. Het Sectorrapport Kinderopvang 2022 verschijnt in een nieuw jasje. Vanaf dit jaar kun je de cijfers uit het Sectorrapport Kinderopvang eenvoudig vergelijken met de eigen cijfers via een interactief en persoonlijk dashboard.

De gegevens van de jaarrekening vul je zelf in via een online omgeving. Zo krijg je direct inzicht in de eigen kengetallen en zie je in één oogopslag hoe de kinderopvangorganisatie er financieel voor staat. Je hoeft hiervoor niet te wachten tot het sectorrapport gepubliceerd is.

Zodra het sectorrapport is gepubliceerd, zie je naast de eigen kengetallen ook de sectorgemiddelden. Het dashboard gaat verder dan het sectorrapport, zo zijn er extra uitsplitsingen en vergelijkingen mogelijk. Dit maakt het mogelijk de eigen gegevens eenvoudig te vergelijken met de sectorgemiddelden, ofwel te benchmarken*. Met dit inzicht houd je grip op de bedrijfsvoering en kun je deze waar mogelijk verbeteren. Het helpt je om de koers voor de toekomst te bepalen.

Panel Kinderopvang
Nieuw dit jaar is de aanmeldmogelijkheid voor het Panel Kinderopvang. Er speelt veel in de sector; grote ambities voor de toekomst, maar ook forse arbeidsmarkttekorten, hoge energiekosten en economische ontwikkelingen. Om nog beter inzicht te krijgen in de sectorontwikkelingen wil Waarborgfonds & Kenniscentrum Kinderopvang ten behoeve van de sectorrapportage een aantal vragen stellen aan deelnemers van het panel. De reacties worden net als de individuele cijfers geanonimiseerd en niet herleidbaar verwerkt ten behoeve van sectorinzicht.

Vanaf nu kun je alvast via onderstaande link een account aanvragen. Zodra de online omgeving beschikbaar is, ontvang je daarover bericht.

>> ACCOUNT AANVRAGEN

Zijn er vragen over deelname? Óf wil je graag meedoen, maar weet je niet zeker of je cijfers geschikt zijn? Neem contact op met het Waarborgfonds via info@waarborgfondskinderopvang.nl of bel naar Cora Mastwijk op tel: 06-83251750.

*Alle cijfers worden anoniem verwerkt en zijn niet individueel herleidbaar.

Deel dit nieuwsbericht