De BMK vindt het als maatschappelijke vereniging heel belangrijk om continue aandacht te hebben voor Diversiteit en Inclusie. De kinderopvang zien wij als een eerste mini-samenleving waar kinderen mee in aanraking komen ná het gezin en de familie. Dat betekent dat we binnen deze mini-samenleving kunnen leren aan kinderen hoe we met elkaar omgaan. Dat we elkaar gelijkwaardig benaderen ongeacht kleur, religie, afkomst, sekse, leeftijd, seksuele voorkeur of een gedrag of lichaam dat er anders uit ziet. Hier ligt dus een hele belangrijke kans én verantwoordelijkheid voor de kinderopvang.

Alles wat je dan al bereikt, zal namelijk doorwerken in de volgende mini-samenleving waar kinderen terecht komen: de basisschool, middelbare school, het hoger onderwijs en uiteindelijk de échte samenleving. De bouwstenen liggen bij de gezinnen in samenwerking met de kinderopvang.

Samenwerken

Daarom gaan we met Diversiteit in Bedrijf – een initiatief van de SER – samenwerken. Dat doen we door het Charter Diversiteit te ondertekenen. Donderdag 18 november zal onze voorzitter Loes Ypma aanwezig zijn bij een officiële bijeenkomst om het Charter namens de BMK te ondertekenen. De charter kun je hier alvast inzien.

Wil je hierbij zijn? Dat kan! Je bent van harte welkom om de bijeenkomst via een livestream te volgen en kunt je direct bij Diversiteit in Bedrijf aanmelden

Deel dit nieuwsbericht