BMK-serie personeelstekort: Combi-banen

Het personeelstekort in de kinderopvang is groot. Daarom is de BMK een wekelijkse serie gestart waarin we dieper ingaan op één aspect van dat personeelstekort. Deze week staat in het teken van de combi-banen. Deze serie is speciaal voor HR professionals dus deel de informatie met je collega’s en laat hen zich aanmelden voor deze speciale maillijst. Mail info@bmko.nl

Waarom een combibaan?
Wist je dat 12,6 procent van de huidige medewerkers met één werkkring open staat voor meer? Het aanbieden van combinatiebanen kan hiervoor de oplossing zijn. Want een combibaan is een effectieve manier om pedagogisch medewerkers aan je te binden. En je maakt het voor sollicitanten aantrekkelijker voor jou te kiezen. Veel werknemers met een combibaan zijn blij met het groter aantal contracturen, de mogelijkheid zich breder te ontwikkelen en de betere loopbaanperspectieven die je hiermee biedt. Vooral in de buitenschoolse opvang zijn er veel mogelijkheden en blijken combi-banen een groot succes. Zo vergroot je de aantrekkingskracht van jouw organisatie voor werkzoekenden.

Aan welke combinaties kan je denken?
Bijv. twee banen bij twee verschillende organisaties, zoals een leerkracht, die na school op de buitenschoolse opvang (bso) werkt. Of bij twee functies bij dezelfde werkgever in kinderopvang, bijv. een medewerker die als pedagogisch medewerker op de groep staat én op kantoor werkt.

Combibanen zijn succesvol!
Combibanen werken. Dat blijkt uit de interviews met werkgevers en werknemers in het e-book ‘Combinatiebanen in kinderopvang’. Het e-book uit 2019 hebben we zojuist geactualiseerd en er zijn nu 2 versies gemaakt: 1 voor werkgevers en 1 voor medewerkers. Nieuw zijn:

  • de voorbeeldovereenkomst
  • de pagina met de ‘Werkurenberekenaar’ (een handig hulpmiddel waarmee je het netto-inkomen uitrekent als een medewerker meer gaat werken)
  • de handreiking van SZW voor btw -vrijstelling kinderopvang-onderwijs.

Tips en ervaringsverhalen
Hoe regel je dit? Wat zijn de pluspunten? Ontdek de kansen voor jouw organisatie en lees het in de vernieuwde versie van het e-book ‘In vijf stappen naar combinatiebanen in jouw organisatie’. De verhalen, voorbeelden van goede combinaties, tips en een handig stappenplan en nog veel meer in het e-book helpen je snel op weg!

Download het e-book Combinatiebanen 2021 Visie werkgevers (PDF)
Download het e-book combinatiebanen 2021 Visie werknemers (PDF)

Alle afleveringen van de BMK-serie ‘personeelstekort’

Aflevering één ‘Diploma’s’
Aflevering twee ‘ EVC- traject’
Aflevering drie ‘Contractuitbreiding voor medewerkers want ‘meer uren werken loont!’
Aflevering vier ‘Branche specifieke scholing’

Deel dit nieuwsbericht