BMK-serie: Branche-specifieke scholing (aflevering 4)

Aflevering nr. 4 in de BMK-serie Personeelstekort: Branche-specifieke scholing

Het personeelstekort in de kinderopvang is groot. Daarom is de BMK een wekelijkse serie gestart waarin we dieper ingaan op één aspect van dat personeelstekort. Deze week staat in het teken van de branche-specifieke scholing. Deze serie is speciaal voor HR professionals dus deel de informatie met je collega’s en laat hen zich aanmelden voor deze speciale maillijst (dat kan met een reply op deze mail).

Eerdere oplossingen

Naast de eerder genoemde oplossingen uit aflevering één, twee en drie uit deze BMK-serie, heeft de BMK met andere cao-partijen (OAK) besloten om een branche-specifieke scholing te ontwikkelen. Doel: instroommogelijkheden vergroten en proces versnellen voor wie een diploma heeft dat niet in de diplomalijst staat en ook niet met aanvullend bewijs kwalificeert.

Deze scholing is vooral bedoeld voor personen met een diploma van een opleiding die inhoudelijk te ver afstaat van de kinderopvang en/of op universitair niveau is gevolgd. Daardoor zal de scholing voor deze groep breder, omvangrijker en praktijkgerichter moeten zijn dan scholingen die in combinatie met een voor kinderopvang verwante beroepsopleiding voldoen. Maar minder breed dan een volledige beroepsopleiding. De ontwikkeling van deze scholing is in volle gang. Een uitgewerkt voorstel zal te zijner tijd expliciet ter besluitvorming worden voorgelegd aan het OAK.

Deel dit nieuwsbericht