Op maandag 19 april gingen de BSO’s weer open. NRC en Hart van Nederland vroegen ons of ze een kijkje konden nemen hoe de voorbereidingen en het opengaan verliepen. BSO Stoer en Robuust (Vlietkinderen) ontving het NRC en BSO de 2Giraffen (2Samen) kreeg Hart van Nederland op bezoek.

NRC schreef een vrolijk artikel:

NRC: ‘Na maanden lockdown weer naar de bso’

door: Sabrine Ingabire

De buitenschoolse opvang mocht maandag weer open. Aan de nieuwe regels moeten zowel de medewerkers als de kinderen wel nog even wennen. En wat moeten we eerst doen?” vraagt Claudia Cardinale, medewerker van de buitenschoolse opvang (bso) Stoer en Robuust in het Zuid-Hollandse Voorburg, aan de kinderen die net zijn aangekomen.  „Buiten spelen!”, antwoorden sommige kinderen. „Nee, handen wassen!”

„Maar het heeft toch geen zin onze handen nu te wassen als we straks gaan buiten spelen?” merkt Julia op, een mondig tienjarig meisje met een Harry Potter-shirt. De bso-medewerker en Julia discussiëren even, waarna Julia haar handen gaat wassen. Op Stoer en Robuust ontmoeten kinderen van vijf verschillende scholen elkaar maandag weer voor het eerst, na de sluiting in december en de maandenlange lockdown. Op Stoer en Robuust zijn zo’n zestig basisschoolkinderen aanwezig – evenveel als op een gewone dag, voor de coronapandemie. Alessandro Lentze, één van de zes medewerkers, vermoedt dat de ouders blij zijn dat de bso’s eindelijk weer open zijn. Ook de kinderen lijken blij. Bij Stoer en Robuust kunnen ze samen eten, spelen, voetballen, zelfs boogschieten op het grote grasveld.

Lees het hele artikel (NRC online)

 

Hart van Nederland ging met Suzanne de Boer (Unitmanager 2Samen) en Maite le Loux (communicatieadviseur 2Samen) in gesprek over de voorbereidingen. Ze maakten een leuk opname die werd uitgezonden op TV. Van de opening met allemaal enthousiaste kinderen werd een ontzettend leuke film gemaakt die online gepubliceerd werd.

Bekijk de TV opname van de voorbereidingen  (16 april)

Hart van Nederland: ‘BSO’s zijn weer open, in Den Haag kregen de kinderen een disco als welkom’

De buitenschoolse opvang (bso) is sinds maandag weer open. Kinderopvang 2Giraffen in Den Haag wilde dit niet onopgemerkt voorbij laten gaat en organiseerde een heuse disco om de kinderen te verwelkomen.

Warm welkom

De opvang kan niet wachten om de kinderen te verwelkomen. Op een normale dag zitten er zo’n honderd kinderen op deze locatie, dat waren er de afgelopen weken maar twintig. Met die kleine groep werd de bso afgelopen vrijdag versierd om de rest een warm welkom te geven.

Volgens de kinderopvang zijn er niet veel ouders die kinderen thuis houden. “Toen we de eerste keer volledig open gingen, hadden we verwacht dat het totaal niet druk zou worden”, legt een medewerker van de kinderopvang, Maite le Loux, uit. “Maar ouders zijn blij dat hun kind weer naar de opvang kan. En er zijn kinderen die hun vriendjes missen.”

Bekijk de film (19 april)

Deel dit nieuwsbericht