Herijkte kwaliteitseisen, gewijzigde financieringsstructuren en nieuwe bestuursafspraken: de Harmonisatie kinderopvang en peuterspeelzaalwerk is in feite een ‘total makeover’. En die is de betrokken partijen niet in de kouwe kleren gaan zitten. Nog steeds zorgt de wetswijziging bij peuterspeelzaalwerk, kinderopvangen gemeenten voor de nodige stress, want 1 januari 2018 komt nu wel erg snel dichtbij…

 

Sociaal Werk Nederland heeft de afgelopen jaren het peuterspeelzaalwerk en de gemeenten ondersteund bij de voorbereidingen op de harmonisatie. Dat heeft een schat aan ervaringen, tips en knelpunten opgeleverd die SWN op vrijdag 17 november graag deelt d.m.v. een gevarieerd congresprogramma.

 

Harmonisatie: de ins en outs, facts en figures. Stand van zaken!
Buitenhek Management & Consult is betrokken geweest bij harmonisatie-trajecten in meer dan 100 gemeenten. Met ‘facts and figures’ en voorbeelden uit de praktijk gaat Ed Buitenhek in op het prille begin, de huidige stand van zaken en het toekomstperspectief van de harmonisatie.

 

Ook het Sociaal en Cultureel Planbureau (SCP) kent een lange traditie van onderzoek naar kindvoorzieningen. Dr. Anne Roeters laat zien hoe de overheid, werkgevers, werknemers en ouders naar kinderopvang kijken en hoe dit zich ontwikkeld heeft. Ook gaat zij in op het gebruik van kinderopvang door lagere inkomensgroepen.

 

Deelsessies
Daarnaast kun je twee deelsessies volgen. Een vragenuurtje met experts, een gesprek met ambtenaren van ministeries, informatie halen vanuit ouderperspectief en verhalen uit de praktijk. Meld je snel aan voor de sessie van je keuze, want vol is vol!

 

Pittig de dag door
Elisabeth van den Hoogen, journalist en debatdame, is op 17 november dagvoorzitter. Met haar gedegen kennis van de wereld van gemeenten, welzijn en zorg zal zij het programma begeleiden van begin tot eind. Dat doet zij op een sfeervolle manier, met een frisse en scherpe blik op de sector.

17 november 9.30- 16.30 uur, Utrecht

Aanmelden en meer informatie

Deel dit nieuwsbericht