De meest actuele versie van de beslisboom is van 24 december 2021. De Engelse versie van de beslisboom is nog in de maak. De actuele regels zijn ook te vinden in het Protocol kinderopvang en corona. En op de website van de Rijksoverheid

Update 24 december 2021: Vanaf 24 december is er iets veranderd in de beslisboom. Er is er een aanpassing van de richtlijnen van het RIVM geweest, waardoor het voor quarantaine niet meer uitmaakt of een kind wel of niet immuun is. Het beleid voor kinderen is daardoor iets strikter geworden.

De beslisboom is een vragenschema waarmee u kunt bepalen of een kind naar de kinderopvang (en eventueel de basisschool) mag zolang er coronamaatregelen gelden. Het is heel belangrijk dat de beslisboom altijd van boven naar beneden wordt doorlopen. Begin bij de startvraag en beantwoord de vragen in de aangegeven volgorde tot je een antwoord hebt. De beslisboom is er niet op gericht om te bepalen of en hoe lang een kind, huisgenoten en gezinsleden in quarantaine moeten. Dat is aan de GGD. Lees meer in het artikel In quarantaine na recent herstellen van corona?

Download de beslis(kerst)boom bij de collega’s van BOink

Deel dit nieuwsbericht