In ons laatste overleg met PFZW spreken we voor kleine werkgevers (met minder dan 100 medewerkers) in de kinderopvang.

Werknemers werken ongeveer 1 dag in de week voor hun pensioen bij Pensioenfonds Zorg en Welzijn (PFZW). Dat betekent dat een groot gedeelte van de ruimte voor arbeidsvoorwaarden naar pensioen gaat. Pensioen is daarmee een belangrijke arbeidsvoorwaarde. Het zal je niet ontgaan zijn dat op 5 juni sociale partners en de overheid na lange tijd tot een pensioenakkoord zijn gekomen voor een nieuw pensioenstelsel. Dit roept wellicht vragen bij jou en je werknemers op. Vragen als: “Is er straks nog wel een pensioen voor mij?’.

Creatieve sessie

Werkgever met 100 of meer werknemers worden door PFZW bezocht en persoonlijk bijgepraat over de pensioenontwikkelingen. De overige werkgevers houdt PFZW op de hoogte via de e-nieuwsbrief voor werkgevers. Als branchevereniging hebben wij bij PFZW aangegeven dat wij het vermoeden hebben dat met name onze kleinere leden weinig verbinding hebben met hun pensioenfonds. Daar maken wij ons zorgen over en dat willen wij verbeteren. Daarbij hebben wij wel je hulp nodig. Graag nodigen wij je uit voor een sessie waarbij wij samen met PFZW op een creatieve manier aan de slag gaan, om jullie behoeften in kaart te brengen (breder dan alleen pensioen) en daar ook meteen ideeën voor mogelijk nieuwe dienstverlening vanuit PFZW te bedenken.

Wanneer?

Datum: dinsdag 2 of 9 juli van 9.30 t/m 13.00 uur incl lunch.
Plaats: Strategiefabriek Utrecht, Europalaan 100 in Utrecht

Aanmelden kan via: relatiemanagementsocialepartners@pfzw.nl o.v.v. creatieve sessie kinderopvang en de datum van je keuze. De datum met de meeste aanmelding zal worden gekozen.

Deel dit nieuwsbericht