Juist de kinderen die opgroeien in een stressvolle of onveilige thuissituatie, hebben het extra moeilijk. Ook als ze straks weer (gedeeltelijk) naar school en de opvang kunnen. Daarom is er een speciaal Crisisfonds voor kwetsbare kinderen thuis. Om kwetsbare kinderen, in deze ingrijpende periode, snel te helpen met spullen die NU noodzakelijk zijn. Zodat deze kinderen nu ook kunnen leren en achterstand weer snel inhalen, maar ook om even te ontspannen zodat de stress wat afneemt.

Dien je aanvraag in voor kinderen die NU hulp nodig hebben: www.kwetsbaarthuis.nl

Het crisisfonds richt zich op kwetsbare kinderen die nu steun kunnen gebruiken. Denk aan kinderen die vanwege een onveilige situatie thuis, worden opgevangen in locaties voor noodopvang vanuit de opvang. Maar ook bijvoorbeeld kinderen in pleeggezinnen of die uithuisgeplaatst zijn.

Er zijn vouchers voor online winkels beschikbaar die bijvoorbeeld besteed kunnen worden aan:

  • Boeken of educatief speelgoed
  • Spelletjes en spelmateriaal (voor binnen en buiten)
  • Andere materialen waarvan jij vanuit de maatschappelijke kinderopvang inschat dat deze het kind helpen in de crisissituatie

Augeo Foundation, Stichting Kinderpostzegels en Stichting Het Vergeten Kind zetten zich samen in om deze groep kwetsbare kinderen te helpen.

Aanvraag
Een aanvraag voor de kwetsbare kinderen met een stressvolle en/of onveilige thuissituatie op jouw opvang kan gedaan worden door iemand in een coördinerende functie vanuit de opvang, de locatiemanager,  of de pedagogisch coach  Je kunt je aanvraag indienen via www.kwetsbaarthuis.nl.

We streven er naar om uiterlijk de volgende werkdag vouchers te verstrekken waarmee jij voor de kinderen de noodzakelijke spullen online kunt bestellen. Zo zorgen we er samen met jou voor dat extra kwetsbare kinderen snel de spullen ontvangen die ze nu kunnen gebruiken om te kunnen leren of ontspannen.

Deel deze oproep!
Is de oproep niet voor jezelf van toepassing, maar wel voor een collega? Fijn als je de oproep dan zo snel mogelijk daarmee wil delen!

Het Crisisfonds voor kwetsbare kinderen thuis is een initiatief van Augeo Foundation, Stichting Kinderpostzegels, Stichting Het Vergeten Kind

Deel dit nieuwsbericht