Dromen, doen en durven dankzij pedagogisch medewerkers!

135 activiteiten die laten zien hoe waardevol kinderopvang is voor de ontwikkeling kinderen. Want kinderen vangen heel veel op. Dankzij pedagogisch medewerkers. Hoe zij zelf tot ontdekkingen komen, hoe tof techniek is, wat erin de sloot gebeurt, hoe spanning ook leuk kan zijn. Maar ook hoe je kan bijdragen aan gelijke kansen, jezelf nog beter leert kennen en hoe je iets waardevols voor een ander kunt doen. Dit is een greep uit de activiteiten die kinderopvangorganisaties hebben ingestuurd en terug te vinden zijn op www.dagvandepedagogischmedewerker.nl.

Dag van de Pedagogisch Medewerker
De dag van de Pedagogisch Medewerker is de perfecte dag om pedagogisch medewerkers in het zonnetje te zetten en te laten zien hoe waardevol kinderopvang is voor kinderen én ouders. Kinderopvang is goed voor de ontwikkeling van kinderen en zoveel meer dan opvang alleen. Pedagogisch medewerkers maken daarin echt het verschil. Alle creatieve, hartverwarmende en leuke activiteiten zijn mét beschrijving in tegels terug te vinden op deze website.

Jochem van Gelder bracht in het kader van deze actie een bezoek aan twee kinderopvangorganisaties. En zag bij KDV De Melkfabriek hoe kinderen zichzelf en hun lichaam beter leren kennen door de kinderyoga. Een mooie manier van kinderen om rust te ervaren en energie te krijgen. Ook deed hij mee met de estafette op de sport-bso van Partou. De kinderen leren hier hoe je samen meer bereikt dan alleen.

Bedankvideo ‘Dankzij jou’ – deel met collega’s en ouders!
Een bijzonder vak, verdient een bijzondere waardering. De kinderopvang is supertrots op alle pedagogisch medewerkers en daarom verrassen we hen met een bedankvideo in spoken word. ‘Dankzij jou’ zal vanaf 13.00 gedeeld worden via www.dagvandepedagogischmedewerker.nl op de socialemediakanalen. Deel de video met collega’s en ouders en bedank op die manier hun favoriete pedagogisch medewerker of organisatie te bedanken.

Loes bezoekt De Wijde Wereld en sprak met Dennis, Kirstin en Sharida over hun vak
Loes Ypma, onze voorzitter van de BMK, bezocht Speelleercentrum De Wijde Wereld en vroeg aan Dennis, Sharida en Kirstin, pedagogisch medewerker bij de Wijde Wereld, wat hun werk zo geweldig leuk maakt. Bekijk de filmpjes en deel ze!

Socials
In de ochtend deelt de campagne via Instagram, InstaStories, Facebook, LinkedIn en Twitter de activiteiten per kanaal.
In de middag vanaf 13.00 uur de bedankvideo. Doen jullie mee?

  • Deel en/of like de berichten van kinderopvang werkt! via de socials
  • Gebruik #dagvandepedagogischmedewerker   #kinderopvangdankzijjou   @kinderopvangwerkt!

Zo bereiken we morgen hopelijk een hoop (potentiële) medewerkers in kinderopvang.

Campagne Kinderopvang dankzij jou
De bedankactie en de campagne ‘Kinderopvang dankzij jou’ is een initiatief van Kinderopvang werkt! Dit is de samenwerking van werkgeversorganisaties Brancheorganisatie Kinderopvang en Branchevereniging Maatschappelijke Kinderopvang met de werknemersorganisaties FNV Zorg & Welzijn en CNV Zorg & Welzijn. In het Platform Arbeidsmarkt Kinderopvang en de cao-tafel Kinderopvang zetten wij ons samen in voor een aantrekkelijke sector en een gezonde arbeidsmarkt met goede arbeidsvoorwaarden.
Deel dit nieuwsbericht