‘De 4e pedagoog: de Digitale Technologie?’ – 9 november (11-12 uur): Online Ledensessie Pedagogenplatform BMK

Het Pedagogenplatform van de BMK levert ieder kwartaal een visie op een thema. Dit kwartaal een visie op de digitale technologie.

Waarom dit thema?
We leven in een snel veranderende wereld. De digitale technologie is een belangrijk thema geworden in de maatschappij. Door de coronapandemie nam het gebruik van de social media een vlucht. Kinderen anno nu zijn van kleins af aan al gewend aan digitale technologie. Kinderen zien ook dat volwassenen veel met digitale technologie bezig zijn. Het is er, het gaat niet meer weg en het blijft zich ontwikkelen.

Kinderen hebben het recht om zich te leren verhouden tot deze nieuwe wereld. Als doel in de opvoeding kunnen we stellen dat alle kinderen ondersteund moeten worden in het grip leren krijgen op de digitale technologie. Het is noodzakelijk dat kinderopvangorganisaties als mede-opvoeders nadenken over hun rol in het begeleiden van kinderen in het leren over en via digitale technologie.

Het Pedagogenplatform van de BMK gaat aan de hand van een (concept) visiestuk graag met BMK-leden in gesprek tijdens een online sessie op 9 november om met elkaar tot antwoorden op vragen, visie en wellicht nog mooier, een gezamenlijk statement te komen. Discussieer mee!
Ruth de Waal (oud-bestuurder, pedagoog en projectmanager Nationaal Congres Raising the Future), Simon Hay (pedagoog KindeRdam, mede-ontwikkelaar Pedagogische praktijk in Beeld en promovendus Programmagroep Opvoeding & Ontwikkeling, Pedagogische Wetenschappen Universiteit van Leiden) en Ellen Monteban vanuit BMK zullen als vaste trekkers van het platform hun bijdrage leveren aan de sessie.

Aanmelden
Je aanmelden kan via info@bmko.nl  en vermeld daarbij: Online sessie –  9 november ‘Pedagogenplatform, Digitale Technologie’
De sessie is via Teams: 9 november 11.00 – 12.00 uur

 

 

 

Deel dit nieuwsbericht