Maandag 6 november is het zover: alweer de vierde editie van de Week van de Motoriek. Professionals die zich bezighouden met sport en bewegen vanuit bijvoorbeeld het onderwijs, de zorg of gemeenten kunnen van 6 tot en met 9 november opnieuw deelnemen aan een live event en verschillende webinars. Dit jaar staat de week in het teken van: ‘Stimuleer een leven lang sporten en bewegen’. Voldoende bewegen is belangrijk voor iedereen, van jong tot oud. Jonge kinderen hebben voldoende en veelzijdig bewegen nodig voor een gezonde ontwikkeling. Bij volwassenen helpt bewegen ons fit en gezond te houden en vitaal ouder te worden.

Kenniscentrum Sport & Bewegen duikt samen met partners uit onderzoek, beleid en praktijk in het thema via een uiteenlopend programma. Inspirerende voorbeelden, nieuwe inzichten en praktische tips brengen professionals weer een stap verder in het stimuleren van een leven lang sporten en bewegen.

Het programma
Maandagmiddag 6 november wordt afgetrapt met ‘Week van de Motoriek: Live!’ een fysiek evenement bij Hal 22 in Utrecht. Onder leiding van Suse van Kleef komen de onderwerpen mentale gezondheid en physical literacy aan bod. Het event is gericht op beleidsmakers en – medewerkers en inspireren en verbinden staan deze middag centraal. Vanaf dinsdag ligt de focus op de praktijk en kunnen professionals in sport en bewegen een zevental webinars volgen. Deze webinars bieden verdieping en een praktische vertaalslag op de thema’s levensfases, leefomgeving en kansengelijkheid.

Professionals kunnen zich zowel voor het live event aanmelden als voor een of meerdere webinars, alles is gratis te volgen.

Voor wie is de Week van de Motoriek interessant?
Voor professionals vanuit praktijk, beleid en onderzoek in de sectoren sport en bewegen, onderwijs, zorg en welzijn, kinderopvang en gemeente. Kortom, een breed scala aan deskundigen die affiniteit hebben met sport en bewegen in het kader van een gezonde leefstijl.

Meer informatie en aanmelden
Voor meer informatie over de Week van de Motoriek, inhoud van de webinars en de mogelijkheid om aan te melden voor het event  ‘Week van de Motoriek: Live!’, ga naar weekvandemotoriek.nl

Deel dit nieuwsbericht