EVC = Erkenning Verworven Competenties

EVC voor de branchestandaard Startbekwame pedagogisch medewerker kinderopvang

Je hebt een kandidaat met werkervaring in kinderopvang, maar niet de juiste opleidingsachtergrond. Een EVC-procedure kan dan uitkomst bieden. Een EVC-procedure brengt precies in kaart wat iemand al kent en kan. Daarbij wordt vooral gekeken naar praktijkervaring. De uitkomsten worden vastgelegd in een persoonlijk Ervaringscertificaat.

Deze EVC is bedoeld voor wie wil werken als pedagogisch medewerker en het behalen van een kwalificerend diploma van een beroepsopleiding een omweg is.
Wie voldoet aan deze EVC-branchestandaard komt in aanmerking voor het bijbehorende certificaat dat kwalificeert voor pedagogisch medewerker in kdv, peuteropvang en Bs.
Lees meer hierover op EVC-procedure Startbekwame pedagogisch medewerker kinderopvang

EVC-aanbieder

Een EVC-procedure mag alleen worden uitgevoerd door een EVC-aanbieder die hiervoor erkend is door het Nationaal Kenniscentrum EVC.
Bekijk de EVC-procedures en bijbehorende erkende EVC-aanbieders.

Pedagogisch medewerker in ontwikkeling

Als werkgever kun je ervoor kiezen iemand alvast als ‘Pedagogisch medewerker in ontwikkeling’ in te zetten, terwijl zij nog bezig is met een EVC-procedure. Of de werkgever neemt iemand in dienst als pedagogisch medewerker in ontwikkeling, die na een periode van opbouwen van werkervaring start met de EVC procedure.

Het moet dan wel een EVC-procedure zijn voor de EVC-branchestandaard Startbekwame pedagogisch medewerker kinderopvang. Of een EVC-procedure van een EVC-onderwijsstandaard met als doel een diploma te behalen dat kwalificeert voor pedagogisch medewerker.

Lees meer op Kinderopvang werkt!

Lees ons bericht (juni 2022) over het eerste branche certificaat van de branchestandaard Startbekwame pedagogisch medewerker.

Deel dit nieuwsbericht