Het Kabinet en RIVM hebben een aanscherping van de maatregelen aangekondigd tegen de verspreiding van het Coronavirus:
– werk zoveel mogelijk thuis;
– thuis blijven bij neusverkoudheid, hoesten, keelpijn en/of koorts;
– evenementen en bijeenkomsten met meer dan 100 mensen moeten worden afgelast.
De maatregelen zijn van kracht tot en met 31 maart 2020.

Scholen in het primair-, voortgezet- en middelbaar beroepsonderwijs en kinderopvang blijven gewoon open, zo meldt het ministerie: er zijn daar weinig besmettingen en die omgeving is minder internationaal. Kinderen en jongeren vormen bovendien niet de groep met de hoogste risico’s. Bovendien zouden de maatschappelijke gevolgen van het sluiten van deze scholen groot zijn en draagt sluiten weinig bij aan het beperken van de verspreiding. Kinderen die verkouden zijn, moeten thuisblijven.

De kinderopvang kan dus nog gewoon open blijven en kan ouders die werken blijven ondersteunen. We zullen als branche speciaal oog hebben voor ouders die werken in vitale sectoren van onze economie en ons uiterste best doen hen te ondersteunen.

Onze branche beseft en neemt haar verantwoordelijkheid in deze uitzonderlijke situatie. Belangrijk is daarbij uiteraard wel dat er zorgvuldig wordt omgesprongen met de gezondheid van kinderen, ouders en medewerkers. Dat betekent dat wij onze leden met klem adviseren de richtlijnen van het RIVM te volgen. Wanneer een kind dus verkouden is, moet hij/zij naar huis, datzelfde geldt voor de medewerker. Het ministerie van SZW zegt daarover: “voor pedagogisch medewerkers, docenten, gastouders en kinderen die last hebben van milde gezondheidsklachten, geldt dat zij moeten thuisblijven. Milde gezondheidsklachten zijn: niezen, keelpijn, loopneus, licht hoesten, verhoging tot 38 graden.” We merken dat daar nog veel vragen over zijn en zijn hier nog over in gesprek met het ministerie.

Informatie Rijksoverheid

De Rijksoverheid heeft de website aangepast met actuele informatie. Hierin gaan zij in op vragen die bij hen, de BMK en andere branchepartijen zijn binnengekomen.

Lees hier de veelgestelde vragen en antwoorden.

Telefoonnummer voor ondernemers

Het ministerie van Economische Zaken maakte eerder op de dag bekend dat zij een speciaal telefoonnummer voor ondernemers die met vragen over het Coronavirus zitten heeft geopend. Dat telefoonnummer is 0800-2117.

Zodra er meer nieuws is wordt dat op onze site geplaatst.

Deel dit nieuwsbericht