‘Breedtoegankelijke kinderopvang: Hoe kan het wel? -> een film van Maatschappelijke Kinderopvang

Het kabinet stelt de hervorming van het kinderopvangstelsel met twee jaar uit vanwege de te geringe personele capaciteit. Uit onderzoek blijkt echter dat kinderopvang voor vrouwen dé voorwaarde is om (meer) te gaan werken. Veel vrouwen in de sectoren als onderwijs, zorg en kinderopvang, werken in deeltijd in deze sectoren waar een groot personeelstekort is. Betaalbare kinderopvang zou juist deze vrouwen de kans geven daadwerkelijk meer uren te maken! Bovendien zorgt 1 pedagogisch medewerker ervoor dat 7 ouders kunnen werken. Een eenvoudige rekensom leert dat kinderopvang hierdoor als vliegwiel werkt om het personeelstekort in andere sectoren op te lossen.

Daarnaast blijkt dat de bereidwilligheid bij medewerkers, m.n. in de buitenschoolse opvang om meer uren te werken heel hoog is. Combinatiebanen is het antwoord op deze behoefte waarmee extra medewerkers worden aangetrokken voor de kinderopvang én voor andere maatschappelijke sectoren. Ook boren innoverende kinderopvangorganisaties nieuwe doelgroepen die grote potentie blijken te hebben. In deze korte film  Gratis kinderopvang; hoe kan het wel? laten we deze medewerkers aan het woord en delen we innovatieve oplossingen die al in praktijk gebracht worden.

Met dank aan Kinderopvang Morgen en Vlietkinderen konden wij deze film realiseren! Dankzij hun innovatieve ideeën en enthousiaste medewerkers kunnen wij nu aan iedereen laten zien dat gratis kinderopvang wel kan. Het is een uitdaging, maar bij de pakken neerzitten is niet onze mentaliteit; wel innoveren en ondernemen want zo ga je uitdagingen te lijf!

Bekijk hier de film Breedtoegankelijke kinderopvang; hoe kan het wel?

 

Meer weten over combinatiebanen?
Ga naar: Kinderopvang-werkt!

Deel dit nieuwsbericht