Gastouders en gastouderbureaus gezocht voor gesprek met het ministerie over de impact van de verbetermaatregelen voor de gastouderopvang

In mei van dit jaar kondigde minister Van Gennip, minister van Sociale Zaken en Werkgelegenheid, verbetermaatregelen aan voor de gastouderopvang (je kunt de Kamerbrief hierover hier lezen). De minister wil de kwaliteit van de gastouderopvang verder verhogen. Daarnaast wil ze de verschillen in kwaliteit die er nu zijn tussen gastouders en/of gastouderbureaus verkleinen. Ze denkt hierbij aan o.a. de volgende maatregelen: een verplichting voor het opstellen van een pedagogisch werkplan voor iedere gastouder, permanente ontwikkeling voor gastouders en een achterwacht ongeacht het aantal op te vangen kinderen.

Beleidsmedewerkers van het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid organiseren twee sessies om de impact van de aangekondigde kwaliteitseisen voor de praktijk verder te onderzoeken. Het ministerie wil hierover graag met gastouders en gastouderbureaus in gesprek.

Data

De sessies vinden plaats op dinsdag 29 augustus van 11.00–12.30 uur voor gastouderbureaus en op woensdag 30 augustus van 11.00–12.30 uur voor gastouders.

Inhoud van de sessies

De sessies zullen digitaal plaatsvinden. Tijdens deze sessies bespreken beleidsmedewerkers welke maatregelen zijn voorgesteld en wat de verwachtingen van gastouders zijn voor de praktijk. Ook kijken ze vooruit naar de mogelijke effecten hiervan op de (dagelijkse) werkzaamheden van gastouders en bureaumedewerkers. Tot slot vertellen medewerkers van het ministerie over het vervolg van het traject.

Jullie ervaringen en meningen zijn van grote waarde voor het ministerie. Deze helpen bij het verder uitwerken van deze maatregelen én met de verdere invulling hiervan door de gastouders en gastouderbureaus.

Aanmelden?

Dit kan via gastouderopvang@minszw.nl. Wees er snel bij, want per sessie is plek voor 20 personen. Graag ontvangen wij de aanmelding vóór 25 augustus.

Wij hopen jullie te zien op 29 of 30 augustus!

Je krijgt, voor aanvang van de bijeenkomst, meer informatie toegestuurd over de inhoud van de sessie en het digitale platform waarop de bijeenkomst zal plaatsvinden.

Deel dit nieuwsbericht