Het nieuwe coronavirus roept vragen op bij kinderopvangorganisaties, ouders, scholen en andere organisaties. In heel Nederland wenden mensen zich dagelijks tot de GGD met diverse vragen en voor advies.

Geen maatregelen nodig

In Nederland is er nog geen enkele besmetting met het coronavirus. Het is daarom niet nodig om maatregelen te nemen op kinderdagverblijven, scholen etc. Het is ook geen reden om kinderen niet naar school en kinderopvang te laten gaan.

Het is heel begrijpelijk dat mensen ongerust zijn en vragen hebben. Zo zijn er ouders die twijfelen of ze hun kind wel naar de kinderopvang of naar school moeten brengen. Of scholen die niet goed weten of een kind die in China is geweest (of een ander gebied waar coronavirus is vastgesteld) gewoon naar school moet komen of juist misschien beter thuis kan blijven. Volgens de landelijke richtlijn van het RIVM is thuishouden of weren niet nodig als kinderen geen klachten hebben.

Meer informatie

Alle GGD’en volgen de situatie rondom het coronavirus op de voet; dit doen zij samen met het RIVM en de hulpverleners in de regio. Alle huisartsen worden goed geïnformeerd door de GGD.

Meer informatie over het coronavirus kun je vinden op de website van je eigen GGD. Het RIVM geeft op hun site antwoord op veel gestelde vragen. Zit je vraag hier niet tussen? Bel dan met je lokale GGD.

 

 

Deel dit nieuwsbericht