Op maandag 10 mei 2021 15:00 – 16:30 uur

Deze online bijeenkomst wordt georganiseerd door de PO-Raad en is interessant voor: bestuurders, bovenschoolse directeuren, schoolleiders en leidinggevenden/bestuurders in de kinderopvang.

In een serie van inspirerende en informatieve bijeenkomsten krijgen schoolbestuurders, beleidsmakers en andere geïnteresseerden uit het onderwijs, de kinderopvang, zorg en/of gemeente de kans om te leren van de praktijk. Tijdens deze editie opent Onderwijsroute 10-14 Zwolle samen met Teachers College en kindercampus TrioMundo haar deuren voor ons.

0-18 Zwolle
In Zwolle start na de zomer kindercampus TrioMundo. Hier bieden verschillende partners samen een leer- en ontwikkelplaats voor leerlingen van 0-12 jaar. Vanuit TrioMundo kunnen leerlingen hun schoolloopbaan bij Onderwijsroute 10-14 vervolgen. Met behulp van coaching, persoonsvorming en onderzoekend vermogen wordt de stap van PO naar VO een stuk makkelijker gemaakt.

Kenmerkend is dat de leerlingen uit het basis- en voortgezet onderwijs elkaar ontmoeten in 10-14 en de bovenbouw van TrioMundo. De scholen bieden vernieuwend onderwijs, waarbij leerlingen zelf aan het roer staan. Het onderwijs wordt afgestemd op de interesses, het talent en de zelfkennis van de leerling. De teams bestaan uit pedagogisch medewerkers en leraren (in opleiding). In beide scholen wordt intensief samengewerkt met de vernieuwende lerarenopleiding Teachers College.

Tijdens deze online IKC-dag op locatie zullen Annelies Robben (Netwerkregisseur onderwijsinnovatie en onderwijsroute 10-14), Jael de Jong-Weissman (Teachers College Windesheim) en Marielle Hettinga (directeur Kinderopvang ’t Werkel) vertellen over het concept voor leerlingen van 0-14 jaar en de samenwerking tussen de verschillende organisaties.

Over de IKC-dagen op locatie
De IKC-dagen op locatie zijn voor bestuurders, beleidsmakers en andere geïnteresseerden die meer willen weten over thema’s zoals doorgaande leerlijn, bestuurlijke modellen voor IKC’s, passend onderwijs en samenwerking met jeugdhulp. Deelnemers gaan met IKC-bestuurders in gesprek over visievorming, de beste strategie en (be)sturing voor ‘hun’ IKC en over noodzakelijke processtappen tijdens het transformatieproces van school en kinderopvang naar integraal kindcentrum.

Daarnaast is er voldoende ruimte om vragen te stellen over het voorkomen van valkuilen op de werkvloer, het aanjagen van successen en om ervaringen uit te wisselen met o.a. bestuurders en locatiemanagers.

De bijeenkomsten zijn praktisch, thematisch opgezet met relevante IKC-thema’s en worden gepresenteerd door wisselende IKC-locaties.

 Praktische informatie en aanmelden
Aanmelden kan via Job van Velsen, via het e-mailadres ditis@etuconsult.nl. Vermeld in ieder geval je naam, functie, organisatie, e-mailadres en telefoonnummer. Je ontvangt een bevestiging van je inschrijving. Neem gerust een partner uit de gemeente, de jeugdzorg, de kinderopvang of peuterspeelzaal mee, maar vermeld dit s.v.p. wel bij de aanmelding. Een week voorafgaand aan de bijeenkomst ontvang je het definitieve programma en een deelnemerslink.

 

Deel dit nieuwsbericht