Op 1 juli 2020 heeft de staatssecretaris van SZW in een Verzamelbrief Kinderopvang aan de Tweede Kamer laten weten dat de invoering van de taaleis en de eis van babyscholing met twee jaar wordt uitgesteld.

De staatssecretaris geeft in haar brief aan dat zij in het kader van de werkdruk en krapte met de sector heeft gesproken over het uitstellen van de implementatie van de taaleis en de eis van babyscholing. Het verdient de voorkeur om zo snel mogelijk deze verbeteringen te implementeren.

De staatssecretaris wil organisaties wel meer ruimte bieden bij het plannen om aan deze eisen te voldoen. Dit kan de druk op het personeel binnen de organisatie verlichten, iets dat ook op dit moment van belang is. Daarom wordt de ingangsdatum van de Ministeriële Regeling uitgesteld van 2023 naar 2025.

BMK Infosheet Taaleis 3F
De BMK heeft een brochure gemaakt waarin we uitleggen wat de taaleis inhoudt en wat het gevolg is als een medewerker op 1 januari 2025 niet voldoet aan deze wettelijke eis. Is dat bijvoorbeeld een reden voor ontslag? Wanneer kan de werkgever overgaan tot ontslag? En hoe werkt dat? In deze infosheet leggen we uit hoe het zit en geven we antwoorden.

Download de infosheet Taaleis 3F

Deel dit nieuwsbericht